Milović išče sponzorja

Končno sedmo mesto v pravkar končani sezoni 2. SKL je za obubožane Postojnčane zagotovo uspeh. S popolnim izkupičkom v zadnjih štirih tekmah je moštvo, ki mu je v zadnjem delu sezone poveljeval Slavko Duščak, vendarle ujelo stik z ekipami v sredini prvenstvene razpredelnice.

Savo Milović je bil ob Tomažu Podboju gonila sila postojnske ekipe Foto: Valter Leban
Savo Milović je bil ob Tomažu Podboju gonila sila postojnske ekipe Foto: Valter Leban

POSTOJNA > Že nekaj zadnjih sezon se porajajo številna vprašanja v zvezi z nadaljnjim obstojem postojnskega drugoligaša, torbarji pa pod vodstvom alfe in omege kluba Predraga Milovića nekako še ostajajo nad gladino. Ekipa, stavljena iz vseh vetrov, je sezono začela z domačim porazom proti Splošni plovbi, nato pa nanizala tri zmage, ki so prinesle mirno nadaljevanje sezone. Postojnčani so svojim maloštevilnim navijačem ponudili kar nekaj dramatičnih tekem, štiri tekme so izgubili z minimalno razliko. Uspeli so zabeležiti 12 zmag, polovičen izkupiček pa je bil dovolj za sedmo mesto.

Prav za izkušnje v mladi ekipi sta tudi letos poskrbela 27-letna Tomaž Podboj in Savo Milović, ki sta svojo kakovost dokazala tudi v številnih statističnih prvinah. Branilec Milović je bil poleg dobrega strelskega učinka (16,4 točke na tekmo) najboljši skakalec (6,1) in podajalec (3,4), kapetan Podboj pa je bil s povprečjem 17,6 točke prvi strelec moštva. Slednji je sezono, v kateri se je dokončno prelevil v nosilca igre, ocenil kot uspešno: “Praktično čez noč sem postal igralec, od katerega se zahteva prispevek na vseh področjih, s svojimi predstavami pa sem zadovoljen. Pripisovali so nam mesta na dnu lestvice, vendar smo dokazali, da sodimo višje. Z manj nihanji bi bili še kakšno mesto višje, saj smo veliko tekem izgubili z majhno razliko, kar pa je za tako mlado in neizkušeno ekipo pričakovano.”

Večkrat je s svojimi eksplozivnimi prodori in brezkompromisno igro navdušil Jure Gabrovšek (10,6 točke in tri podaje). Vihravost ga je stala kar nekaj izgubljenih žog, česar si organizator igre ne sme privoščiti. Soliden delež sta prispevala tudi Žiga Markus (9,4 točke in 3,2 skoka) in Nenad Kalamanda (7,5 točke in štiri skoke), na večini tekem pa si je minute igre nabiral tudi 16-letni domači up Luka Vadnov. Zaključek sezone je minil pod vodstvom Slavka Duščaka, saj je Milović prevzel vlogo gasilca pri prvoligašu iz Grosuplja in uspešno opravil svojo nalogo. Kljub temu pa naj bi se po Milovićevih besedah drugoligaška košarka v Postojni igrala še naprej: “Vsem zaskrbljenim sporočam, da klub ne bo propadel ter da ne bo združevanja s sosednjimi klubi. Upam, da bomo zadržali nosilce igre ter vključili še kakšnega mladega domačega košarkarja, saj si želimo v naslednjih sezonah ustvariti domače jedro. Ostajam predsednik kluba, na položaju prvega trenerja pa bomo poskušali zadržati Slavka Duščaka. Srčno si želimo, da bi privabili kakšnega sponzorja, ki bi pomagal pri razvoju domačih fantov.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano