Maljković: Nismo igrali slabo

Slovenska košarkarska reprezentanca je v zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom, ki bo v Sloveniji med 4. in 22. septembrom, izgubila s Francijo s 65:70 (13:17, 30:32, 52:47).

Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića je bila to dvanajsta prijateljska tekma v pripravah na eurobasket. Dobili so jih deset, poleg Francije pa so izgubili še s Srbijo na turnirju v Beogradu. Foto: STA
Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića je bila to dvanajsta prijateljska tekma v pripravah na eurobasket. Dobili so jih deset, poleg Francije pa so izgubili še s Srbijo na turnirju v Beogradu. Foto: STA

LJUBLJANA > “Za konec priprav smo si želeli močnega tekmeca in glede na to, da smo s Španijo v isti skupini, je bila Francija logična rešitev. Nismo igrali slabo in če bi bila na drugi strani igrišča katera koli druga ekipa, bi verjetno zmagali. A velika moštva te kaznujejo za vsako napako in mi smo jih v zadnjih minutah naredili preveč. Popraviti moramo še obrambo pri hitrem prenosu žoge, bolje moramo skakati v napadu, hkrati pa smo imeli danes premalo podaj. Vsi komaj čakamo na uvodno tekmo, ki bo zagotovo najtežja, zato ker je prva in ker bomo imeli na drugi strani spoštovanja vredno zasedbo Češke,” je povedal Božidar Maljković.

Po dobrem začetku in vodstvu 12:4 so Francozi hitro pokazali svojo moč in se z delnim izidom 13:0 prebili v vodstvo, ki ga v prvem polčasu niso izpustili iz rok. Šele ko je Slovenija v nadaljevanju popravila slab met na koš iz prvega dela (9:39), je tekma postala bolj izenačena, Slovenija pa se je sredi tretjega dela prebila v ospredje (47:41).

Ker vodstva nekaj košev varovanci selektorja Božidarja Maljkovića niso povišali na dvomestno število - največ so vodili s 54:47, je odločitev o zmagovalcu padla v zadnjih minutah. Medtem ko je Francija preko Tonyja Parkerja zadela vse mete s kazenske črte, so Slovenci v zadnjih šestih minutah tekme zgrešili kar pet prostih metov in tekmecu prepustili zmago.

Najboljši strelci za Slovenijo pred 12.000 gledalci v Stožicah so bili Goran Dragić z 18 točkami, enajst jih je dosegel Gašper Vidmar, deset pa Boštjan Nachbar.

Za izbrance selektorja Božidarja Maljkovića je bila to dvanajsta prijateljska tekma v pripravah na eurobasket. Dobili so jih deset, poleg Francije pa so izgubili še s Srbijo na turnirju v Beogradu.

Slovenija bo prvi del evropskega prvenstva igrala v Celju. Prvo tekmo bo igrala v sredo ob 21. uri proti Češki.

STA


Najbolj brano