Le še peščica vstopnic za Eurobasket

Potem ko se je v ponedeljek začela prodaja vstopnic tudi za prvi del evropskega prvenstva v košarki, so prireditelji tekmovanja danes sporočili, da so skorajda vse vstopnice za tekme Slovenije že pošle. Na voljo jih je le še nekaj za dvoboj z Gruzijo.

LJUBLJANA > Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da so že dve uri po začetku prodaje vstopnic za prvi del Eurobasketa 2013 pošli skoraj vsi dragoceni listki papirja za slovenske tekme. Nekaj jih je za dvoboj Slovenija - Gruzija še na voljo na prodajnih mestih Petrola.

KZS je navijačem, ki so ostali brez vstopnic, priporočila, da premislijo o nakupu vstopnic za drugi del tekmovanja, ki jih je na www.eventim.si in posebnih prodajnih mestih trenutno še dovolj, prav tako tudi za četrtfinale, polfinale in tekmo za tretje mesto. Dodajajo, da obstaja možnost, da bo nekaj vstopnic na voljo na dan tekme zaradi morebitnih odpovedi ali vrnitve vstopnic košarkarskih zvez. V takem primeru bodo te še na prodaj, saj prireditelji želijo, da na tekme pride čim več navijačev. Informacije o prostih vstopnicah na dan tekme bodo objavili na posebni podstrani Eurobasketa 2013 na www.eventim.si, na voljo pa bodo na blagajnah dvoran na dan tekme.

Najboljša prodaja vstopnic na Jesenicah

Poleg slovenskih tekem v Celju je bila najboljša prodaja vstopnic za tekme na Jesenicah, veliko vstopnic pa so zakupili tudi finski navijači, ki tako znova uresničujejo napovedi, da jih bo na Eurobasketu več kot tisoč.

V ponedeljek je bilo v prodaji povprečno 3000 vstopnic na tekmo prvega dela, prva pa sta bila po nekaj manj kot 20 minutah razprodana dvoboja Slovenije z dvakratnimi evropskimi prvaki Španci ter sosedi Hrvati. Edini, ki so imeli prednost pri nakupu, so bili slovenski košarkarski klubi in košarkarske zveze (približno 1000 na tekmo), lokalni organizacijski odbor pa je moral po pogodbi določene vstopnice zagotoviti tudi za krovni zvezi (Fiba, Fiba Europe) ter pokroviteljem. Veliko sedežev pa ni bilo v prodaji zaradi medijske tribune in tribune za sodelujoče.

V Kopru pričakujejo največ Fincev

Iz koprske policijske uprave so sporočili, da se že pospešeno pripravljajo na Eurobasket, ki bo v Kopru od 4. do 9. septembra. V času tekmovanja bo ob dvorani Bonifika spremenjen prometni režim, dvorana bo tudi delno prenovljena in bo sprejela 4200 gledalcev. Na tekmah policisti ne pričakujejo večjih kršitev.

Organizatorji bodo vzpostavili tako imenovane fan cone. Te bodo v Kopru pred dvorano Bonifika, na Ukmarjevem trgu in Taverni, kjer bo prenos tekem tudi na velikem platnu. Organizator pričakuje, da se bo v fan conah zbralo več tisoč navijačev različnih držav.

V Kopru pričakujejo največ navijačev iz Finske, Švedske in Rusije. Ti navijači bodo kupili aranžmaje za bivanje in karte za ogled tekem. Največ naj bi jih bilo nastanjenih v Portorožu. Pričakovati je, da bodo prav ti navijači popili največje količine alkoholnih pijač. Izkušnje policistov kažejo, da navijači iz teh držav praviloma ne kršijo javnega reda, temveč se le zabavajo.

S tujimi navijači prihajajo tudi spotterji

Za lažje sporazumevanje in prenosa podatkov glede udeležbe navijačev določene države je slovenska policija za sodelovanje povabila tuje policiste, tako imenovane spotterje. To so policisti, ki intenzivno sodelujejo z navijaškimi skupinami. Tako bodo z navijači Turčije, Grčije, Rusije in Italije prišli tudi tuji spotterji. Spotterji tujih policij bodo v civilu in ne bodo nosili orožja, prav tako ne bodo smeli uporabljati prisilnih sredstev in pooblastil.

Domačini bodo zagotovo opazili policijsko spremstvo pri prihodu in odhodu ekip in delegacij s prizorišča tekme. Možni so tudi krajši zastoji na cestah, saj bodo začasno tudi zaprli ceste.

NR


Najbolj brano