Lahko Koprčani šokirajo Plamo pur?

V zaostali tekmi 19. kroga 2. SKL so košarkarji Plame pur klonili v Podčetrtku, vendar ostajajo na tretjem mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za nastop v prvi ligi. Terme Olimia : Plama pur 72:61. Jutri bo v Ilirski Bistrici gostoval UKK Koper.

Jutri se obeta še zadnji letošnji dvoboj Plame pur (v belih dresih) in UKK Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Jutri se obeta še zadnji letošnji dvoboj Plame pur (v belih dresih) in UKK Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PODČETRTEK > Kratka klop in komaj 30-odstoten met iz igre sta bila glavna razloga za poraz Plame pur v Podčetrtku. “Zgrešili smo preveč odprtih metov in slabo reagirali na nasprotnikovo cono, ob tem smo si privoščili nekaj napak v obrambi,” je bledo igro komentiral trener Martin Novak, ki je takoj po tekmi že začel razmišljati o jutrišnjem (19.30) primorskem derbiju pred domačimi navijači: “Naredili bomo vse, da naša trdnjava ostane neosvojena. Morda stanje na lestvici kaže, da smo veliki favoriti, vendar pričakujem napeto tekmo.”

ŠD Podčetrtek, gledalcev 80, sodnika: Pipan (Škofja Loka), Zupančič (Lj. ), četrtine - 18:18, 19:13, 16:13, 19:17. Plama pur: Turk 4 (2:2), Kavgić 18 (4:3), Zalar 8 (6:4), Srebovt 10 (6:2), Gorjanc 2, Jenko 19.

Bistričani bi se s končnim tretjim mestom v svoji premierni sezoni v 2. SKL celo potegovali za nastop med elito, kar bi bil zgodovinski uspeh. Lesonit se je pred natanko 50 leti senzacionalno uvrstil v prvo jugoslovansko ligo, trenutna zasedba pa se nadeja, da bi v pomladnih mesecih okusila vsaj malo prvoligaškega blišča, za kar bi jim zadostovale tri domače zmage v zadnjih petih krogih.

Povsem drugačne skrbi imajo v koprskem taboru, saj so trenutno zadnji na lestvici, pred končnico prvenstva pa za mesti, ki jih peljejo v kvalifikacije za obstanek, zaostajajo za tri zmage. V letošnji sezoni so študenti ob številnih porazih prikazali le peščico obetavnih predstav, kljub splošni melanholiji v klubu pa bodo jutri Bistričanom zagotovo skušali vsaj malce zaplesti štrene. SM


Najbolj brano