Košarkarska reprezentanca do 20 let še brez poraza

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let gre v drugi del evropskega prvenstva neporažena. Drevi se bo v prvi tekmi skupine F pomerila z Latvijo.

Luka Rupnik Foto: Tamino Petelinsek
Luka Rupnik Foto: Tamino Petelinsek

DOMŽALE> Tri tekme, tri zmage. To je izkupiček izbrancev Zmaga Sagadina. Po uvodnem uspehu nad Italijo so v tesni in napeti končnici ugnali še Švedsko s 70:69 (Rupnik 5 točk, Rojc 4), v soboto pa bistveno lažje, kot kaže rezultat, še Litvo s 87:81 (Rojc 6, Rupnik 5). Slovenija gre tako v drugi (skupinski) del s popotnico štirih točk in je z eno nogo praktično že v četrtfinalu. Za izločilne boje, kamor se prebije najboljša četverica iz obeh šestčlanskih skupin, bi utegnila zadostovati že ena zmaga. Drevi ob 20.45 se v Domžalah ponuja na papirju najlepša priložnost. Tekmec bo Latvija, ki je v drugi del prenesla dve točki za dva poraza. Jutri se bo Slovenija pomerila s Turčijo, v sredo pa še s Španijo, ki drugi del začenja s štirimi točkami.

Vse četrtfinalne tekme bodo na sporedu v petek v ljubljanskih Stožicah, ki bodo nato gostile tudi dvoboje za medalje, a za želene stopničke bodo morali slovenski reprezentanti v zgoščenem tekmovalnem koledarju preliti še precej potu. Tega se zaveda tudi Luka Rupnik: ”S tremi zmagami smo na pravi poti, vendar smo doslej opravili le tretjino dela. Zadovoljen sem s predstavo na prvi tekmi proti Italiji. Proti Švedom in Litovcem pa sem imel nekaj težav z osebnimi napakami. Na srečo zaenkrat nimamo preglavic s poškodbami. Še naprej moramo igrati brez kalkulacij, saj nas lahko vsakršno preračunavanje drago stane. Z nadaljnjimi zmagami bi se izognili najtežjim tekmecem v četrtfinalu.” Vrstni red skupine F - Slovenija in Španija 4 točke, Turčija in Italija 3, Latvija in Litva 2. ASO, SM


Najbolj brano