Košarkar Plame pur Adin Kavgić: iz WC do rekorda

Adin Kavgić je na primorskem košarkarskem drugoligaškem derbiju Koprčanom nasul 28 košev, ob tem pa je zbral še 24 skokov in s 50 indeksnimi točkami postavil letošnji rekord. Statistično je najboljši košarkar 2. SKL.

Plamin Adin Kavgić (6) je Koprčanom nasul 28 košev Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Plamin Adin Kavgić (6) je Koprčanom nasul 28 košev Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ILIRSKA BISTRICA > “Vedeli smo, da mladi Koprčani nimajo česa izgubiti, zato je bilo ključno, da smo zaustavili njihovo igro in že v začetnih minutah vsilili naš ritem igre. V drugem polčasu smo zaigrali še bolj zbrano in izgubili manj žog. Naša prednost se je višala iz minute v minuto, je po koncu sobotnega dvoboja povedal 26-letni in 193 cm visoki krilni center, prvi mož bistriškega drugoligaša.

> Ste bili proti Koprčanom dodatno motivirani?

“Ne. Dobro smo se pripravili na tekmo. Sam sem se držal običajnega rituala, ki vsebuje tudi obvezen obisk toaletnih prostorov... (smeh).”

> Kako je prišlo do vaše selitve iz Portoroža v Plamo Pur?

“Poklical me je predsednik bistriškega kluba in zelo hitro sva se dogovorila. Sedaj se v Ilirski Bistrici počutim kot doma.”

> Lahko Plama Pur zadrži drugo mesto tudi v nadaljevanju sezone?

“Upam, razmišljamo pa o vsaki tekmi posebej. Še vedno je osnovni cilj obstanek v ligi. S pomočjo naših zvestih navijačev nam bo to zagotovo uspelo.”

> Kako bi kot izkušen drugoligaški košarkar ocenili kakovost letošnjega prvenstva?

“Menim, da je kakovost podobna kot v lanski sezoni, čeprav je vse skupaj vsako leto na malce nižji ravni. Opazna je razlika med klubi iz zgornjega in spodnjega dela lestvice. Upam, da bo slovenska košarka ponovno prišla na raven, kjer je bila pred desetletjem. Morda bo k večjemu zanimanju za košarko k pripomogel tudi Eurobasket, ki smo ga gostili pred meseci.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano