Koprčani si želijo obstanka

Člansko moštvo UKK Koper si bo v zahtevni drugoligaški konkurenci poskusilo čim prej izboriti obstanek v ligi, priložnost za igro pa naj bi kljub močnejšim tekmecem dobilo večje število mlajših košarkarjev.

Koprski košarkarji si želijo obstanka v drugi ligi
Koprski košarkarji si želijo obstanka v drugi ligi 

KOPER> Danes in jutri bodo Koprčani gostili tudi močan mednarodni turnir, ki bo služil kot zadnja priprava pred pričetkom prvenstvenih tekem. Za košarkarji trenerja Mihaila Počka je skoraj dvomesečno pripravljalno obdobje, v katerem so se novinci v 2. SKL poskusili čim bolje pripraviti na nastope v višjem rangu tekmovanja. Moštvo je opravilo tudi višinske priprave na Rogli, večji del treningov pa je potekal v domačem okolju. Okostje ekipe, ki je v minuli sezoni slavila v 3. SKL-zahod, je ostalo domala nespremenjeno, Koprčani pa so v svoje vrste zvabili 19-letnega branilca Lana Lazarja, ki je v minuli sezoni igral v Trstu.

Moštvo je odigralo številne pripravljalne tekme, v katerih so veliko priložnosti dobili tudi mlajši košarkarji. “S pripravami sem zadovoljen, čeprav je bil avgustovski del bistveno boljši, saj smo lahko trenirali dvakrat na dan. Šolske obveznosti večine košarkarjev nam sedaj povzročajo nekaj težav, kasneje pa se je delu z ekipo pridružil tudi Alen Prole, ki pa je sedaj končno uredil svoj igralski status,” je v pogovoru za PN pojasnil trener Poček.

Koprčani bodo prvo prvenstveno tekmo odigrali 6. oktobra na domačem parketu proti Kolpi iz Črnomlja, še prej pa jih danes in jutri čaka nastop na domačem turnirju, ki ga organizirajo v dvorani Srednje tehniške šole. Močna mednarodna konkurenca, ki jo sestavljajo hrvaški prvoligaš Križevci, srbski prvoligaš Metalac iz Valjeva ter slovenski prvoligaš iz Škofje Loke, bo dober pokazatelj trenutne pripravljenosti koprskega moštva.

Dober teden pred pričetkom prvenstvene sezone je Poček previden v napovedih: “V prvenstvo vstopamo z željo po obstanku, saj smo novinci v ligi. Šli bomo iz tekme v tekmo, za kakšne bolj natančne napovedi pa je še prezgodaj. Letošnja drugoligaška konkurenca je velika neznanka za nas, pa tudi za preostale klube, ki že več let nastopajo v tej lig. Upam, da bodo mladi košarkarji dobili veliko priložnosti za nastop v tem zahtevnem tekmovanju. Ob tem želimo izboljšati delo z mlajšimi kategorijami, ki so temelj boljše prihodnosti koprske košarke," je še dodal Poček, ki upa, da bo moštvo deležno številčne podpore koprskih košarkarskih navdušencev.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano