Kaj bi brez Ožbolta

Košarkarji Portoroža so pred domačimi navijači sinoči premagali Tajfun z 79:72. S tem so zadržali drugo mesto v ligi za obstanek, ki vodi v četrtfinale državnega prvenstva.

Sašo Ožbolt (levo) je bil z 28 točkami  znova gonilna sila Portoroža Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Sašo Ožbolt (levo) je bil z 28 točkami znova gonilna sila Portoroža Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Portorož : Tajfun 79:72

LUCIJA > Športna dvorana, gledalcev 150, sodniki: Mlakar (Škofja Loka), Škrbec in Krejić (oba Kranj); četrtine - 22:16, 12:23, 18:12, 27:21.

Portorož: Tratnik 9, Zagorc 2, Ožbolt 28 (2:2), Špan 10 (1:0), Zolotić 6, Čigoja 5 (3:3), Buda 19 (7:5). Trener: Konstantin Subotić.

Tajfun: Veličković 12 (1:0), M. Sebič 4 (2:1), Zadnik 9, Držić 2, Primorac 10 (2:2), S. Sebič 7, Zimić 24 (6:2), Petković 4 (2:2), Vranjkovič. Trener: Edi Dželalija.

Pred tekmo je domači trener Konstantin Subotić opozarjal na daljšo klop gostov in se nadejal bučne podpore s tribun, a so se ljubitelji košarke sinoči raje prepustili radostim nogometne lige prvakov. Ladjarji so dvoboj proti motiviranim gostom začeli zelo poletno, z natančnimi meti z razdalje pa je prednjačil kapetan Sašo Ožbolt, ki je praktično sam popeljal svoje moštvo do vodstva s 14:6. Subotić je v nadaljevanju za nekaj minut poskusil s consko obrambo, s katero je skušal preprečiti prevlado gostov v skoku. Podobno taktiko so ubrali tudi gostje, kar je izkoristil domači center Ilija Zolotić v 15. minuti in povišal na 31:23. Toda Tajfunovci so v končnici prvega polčasa po zaslugi razpoloženega branilca Uroša Veličkovića in dominantnega Emirja Zimića ujeli priključek ter si do odhoda na glavni odmor priigrali pet točk prednosti.

Portorožani so očitno v slačilnici uvideli, da je šale konec in drugi polčas odprli z devetimi zaporednimi točkami. Domači nalet je trajal le pet minut, nato pa je na sceno ponovno stopil Zimić in Štajerce ohranjal v vodstvu. Za izbruh veselja je v zadnji sekundi tretje četrtine poskrbel Ožbolt, ki je po samostojni akciji zadel trojko in svojemu moštvu pred odločilnim delom srečanja vendarle prinesel minimalno prednost. Zadnja četrtina je pričakovano prinesla pravo bitko za vsak centimeter parketa, v kateri se je tehtnica nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran. Dejan Čigoja je po košu in dodatnem prostem metu poskrbel za domače vodstvo z 71:68, a je na drugi strani Veličković vrnil s trojko in poskrbel, da sta moštvi v zadnji dve minuti vstopili rezultatsko poravnani. V zadnjih napadih so več zbranosti vendarle pokazali domačini, po nekaj pomembnih koših Nejca Bude pa je odločilno trojko pol minute pred koncem za 77:72 zadel Jan Špan.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano