KK Portorož danes s Tajfunom: odločala bo vzdržljivost

Po sobotni zmagi s Slovanom danes ob 19. uri košarkarji Portoroža nadaljujejo boj za prvoligaški obstanek v Šentjurju.

Košarkarji Portoroža danes nadaljujejo boj za prvoligaški obstanek Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Košarkarji Portoroža danes nadaljujejo boj za prvoligaški obstanek Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Košarkarji Portoroža so s šentjurskim Tajfunom nazadnje nesrečno izgubili le za točko - po zgrešenem polaganju Igorja Tratnika. To daje moštvu dodatno motivacijo: “Tekma s Slovanom je bila ena najtežjih letos. Po seriji porazov je bila ekipa pod velikim pritiskom. Zavedali smo se, da moramo zmagati. Uspelo nam je z odlično obrambo," je sobotni obračun opisal Nejc Buda, ki je Slovanovcem nasul kar 24 točk, temu pa je dodal še 11 skokov.

Portoroški center je odlično izkoriščal podaje svojih branilcev, moštvo pa se je predstavilo v boljši luči kot na zadnjih tekmah rednega dela. Osnovo za današnji uspeh bo predstavljala dobra obramba s hitrimi podajami v napad.

Z morebitno današnjo zmago bi se Portorožani še za korak približali obstanku med elito. Pri izkušenih Štajercih izstopata predvsem nekdanji Koprčan Ivo Držić ter 218 cm visoki center Emir Zimić, ki je na zadnjem medsebojnem obračunu zbral kar šest blokad.

Razpored tekem je izjemno zgoščen, a so po besedah Bude odlično fizično pripravljeni: “Ritem sreda - sobota nam ne sme delati težav, saj ves čas veliko skrbi namenjamo kondiciji. Morda smo glede tega v prednosti. V ligi za obstanek ciljamo na eno izmed prvih dveh mest, ki še vodita v četrtfinale lige Telemach.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano