KK Pivka do praga 2. SKL

Košarkarji tretjeligaša iz Pivke, ki je lani osvojil tretje mesto, nameravajo s preizkušenim jedrom ekipe zadržati lansko uvrstitev in se približati napredovanju med drugoligaše.

Košarkarji tretjeligaša iz Pivke, ki je lani osvojil tretje mesto, nameravajo s preizkušenim jedrom ekipe  zadržati lansko uvrstitev in se približati napredovanju med drugoligaše Foto: Simon Maljevac
Košarkarji tretjeligaša iz Pivke, ki je lani osvojil tretje mesto, nameravajo s preizkušenim jedrom ekipe zadržati lansko uvrstitev in se približati napredovanju med drugoligaše Foto: Simon Maljevac

PIVKA > Košarkarji tretjeligaša iz Pivke, ki jih bo tudi letos vodil trener Gašper Kolman, so v novo sezono že startali. V 2. krogu pokala Spar so se dvakrat pomerili z lanskim škofjeloškim prvoligašem in pričakovano izpadli, na uvodnih tekmah 3. SKL pa so Pivčani izgubili z Globusom in premagali Cerknico.

Pivška zasedba za novo sezono je le delno spremenjena. V klubu, ki nepretrgano deluje od leta 1970, so glavnino igralcev zadržali. Novi obrazi so: organizator Jure Kobilica (Ježica), Gašper Verbič (brat Urbana Verbiča, ki se je ponovno aktiviral), Dejan Vujković (Plama pur), Matjaž Ujčič in mlada domačina Peter Smrdelj in Urban Požar. Odšla sta Goran Janković (konec kariere) in Jan Rebec (Ajdovščina), Miho Rebca in Nejca Žitka pa muči poškodba.

V okviru priprav je Pivka v nepopolni zasedbi odigrala šest tekem. Pomerila se je s Postojno, Vrhniko in tekmovala na turnirju primorskih ligašev v Vipavski dolini.

Trener Gašper Kolman je opravljeno delo v predsezoni strnil takole: “Pričeli smo istočasno kot vsi tretjeligaši, vendar so bili treningi zaradi poškodb, dopustov in delovnih obveznosti nepopolni. Pomanjkanje treninga nadomeščamo kar s prvimi tekmami, na katerih se še uigravamo, spoznavamo in kombiniramo. Okostje ekipe ostaja. Izgubili smo organizatorja, ki smo ga nadomestili z novim, priložnost pa bodo dobili tisti, ki bodo najbolj prizadevni.”

In kakšni so cilji ekipe ? “V lanskem prvenstvu smo končali kot tretji in smo bili z uvrstitvijo zelo zadovoljni, med drugim smo doma premagali celo prvaka lige Plamo Pur. To visoko uvrstitev bomo skušali zadržati. Zato je cilj uvrstitev med trojico in preboj v razigravanje za 2. SKL. Resna kandidata za vrh sta predvsem okrepljena Ajdovščina in Sežanci. Ostali bomo napadali iz ozadja. Želim si, da bi bila športna dvorana tudi v tej sezoni polna. Lani smo bili po obiskanosti med vodečimi ekipami. Naše sobotne domače tekme naj bi bile športni večer za vse Pivčane, ki nas znajo spodbujati.”

Pivka bo naslednjo tretjeligaško tekmo v domači dvorani odigrala 16. novembra, ko bo na vrsti primorski derbi s Tolminom.

BRANE FATUR


Najbolj brano