KK Ajdovščina: rezultati še pridejo

Košarkarji Ajdovščine na začetku tretjeligaške sezone sicer nočejo razkrivati ciljev, a gre pričakovati, da bodo spet igrali vidno vlogo.

Tomaž Strle (v belem dresu št. 11) tudi v novi sezoni brani ajdovske barve Foto: Leo Caharija
Tomaž Strle (v belem dresu št. 11) tudi v novi sezoni brani ajdovske barve Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > V Košarkarskem klubu Ajdovščina v zadnjih letih praviloma niso skrivali ambicij po napredovanju oziroma vsaj želja, da bi se vmešali v boj za vrh lestvice. V pretekli sezoni - osvojili so četrto mesto - je bila primorska konkurenca premočna, kako pa bo letos?

Spremenil se je sistem tekmovanja, spremenjena je tudi ajdovska zasedba, ki bi se lahko potegovala za eno od prvih treh mest in novo mini ligo po zaključku rednega dela prvenstva. Od lanske ekipe ni več Jakoba Koruze, Boruta Grošlja, Tineta Horvata in Tadeja Sluge. Kar nekaj pa je tudi novincev oziroma mladih moči, priključenih članskemu moštvu.

Iz Logatca je prišel Matevž Mikuš, ki lahko igra na položaju visokega branilca in krila. Lani je imel povprečje 15,6 točke na tekmo, zato bi utegnil povečati strelski razpon moštva. Na položaju krilnega centra je novo ime Julijan Grgič, ki je nazadnje branil barve Vrhnike. Jan Rebec, ki je prišel iz Pivke, bo skrbel za organizacijo igre. Ajdovcem sta se priključila še dva posojena košarkarja, ki ju trener Samo Miška, ki sicer prihaja iz Kopra, dobro pozna. Simon Maršič (Portorož) se bo boril pod obročema, Arbit Beqiri (Famnit Koper) pa bo pomagal na zunanjih položajih. Treningom članskega moštva so priključili tudi igralce iz mladinskega pogona, ki ga že nekaj let vodi Jan Zavrtanik. Izkušnje bodo nabirali Luka Winkler Žonta, Nejc Prinčič, Rok Bajc in Tom Kovšca.

“Nimamo rezultatskih ciljev. Pomembno je, da dobro treniramo in igramo, rezultati so le logična posledica. Po drugi strani si želimo tudi, da bi mladi domači košarkarji počasi dobivali ustrezne vloge in minute. Le tako bomo privabili gledalce na tribune,” je pojasnil Boštjan Jerončič, član upravnega odbora kluba, ki ga v največji meri podpira Incom.

Sicer pa se bodo Ajdovci v domači dvorani Osnovne šole Šturje v prvenstvu predstavili šele čez v petem krogu, 23. novembra, ko bodo gostili Pivko. V uvodnem krogu so zmagali v Cerknici, ta konec tedna bodo prosti, sledita pa še dve primorski gostovanji: najprej v Tolminu, nato pa v Sežani. ALEŠ SORTA


Najbolj brano