KK Ajdovščina: branijo primorsko čast

Košarkarji Ajdovščine so edina primorska tretjeligaška ekipa, ki se je prebila v ligo za prvaka in se bo potegovala za napredovanje.

Boris Čretnik (številka 7) je v povprečju dosegel 14,3 točke na tekmo Foto: Igor Mušič
Boris Čretnik (številka 7) je v povprečju dosegel 14,3 točke na tekmo Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > V mini ligi šesterice, ki se bo začela v soboto, Ajdovce čaka šest tekem s tremi najboljšimi tretjeligaškimi ekipami vzhodnega dela, torej s Celjem, Jančami in Krškim. Upoštevajo se vsi rezultati iz prvega dela prvenstva. Ajdovci, ki imajo boljši medsebojni izkupiček od Globusa, bodo ligo šesterice začeli z drugega mesta.

Najboljše izhodišče imajo Celjani, ki so za tri zmage pred tekmeci in so favoriti za osvojitev prvega mesta. To prinaša neposredno uvrstitev v drugo ligo. Ekipi, ki se bosta v ligi šesterice uvrstili na drugo in tretje mesto, čakajo dodatni dvoboji z moštvoma, ki bosta zasedli deseto oziroma enajsto mesto v drugi ligi. Zmagovalec nove mini lige četverice bo drugoligaš.

Uvodoma Ajdovce čaka prvi dvoboj v gosteh z Jančami. ”Nimamo rezultatskih ciljev. Šli bomo iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Celjani izstopajo, ostale ekipe pa so precej izenačene. Vsaka lahko premaga vsako. Moštvo pripravljamo za naslednjo sezono, v ta namen uvajamo nekaj mladih igralcev. Tudi v prihodnje bomo dali velik poudarek mladinskemu pogonu, na katerem moramo graditi,” je pojasnil trener Ajdovcev Samo Miška. V članskem moštvu so bili v prvem delu prvenstva sicer trije izrazitejši strelci, ki so v povprečju na tekmo dosegali dvomestno število točk, in sicer Boris Čretnik (14,3 točke), Jan Rebec (13,7) in Matevž Mikuž (12,5).

Vrstni red lige za prvaka - Luxuris Celje 31 točk, Ajdovščina in Globus 28, Janče, Medvode 27, Posavje Krško 26.ASO


Najbolj brano