Jordan zadel zmagovito trojko

V izenačenem dvoboju moštev z dna lestvice so postojnski košarkarji ugnali domači UKK Koper in si izboljšali možnosti za obstanek v drugoligaški druščini. “Torbarji” so se že v uvodnih minutah pogumno zoperstavili okrepljeni domači zasedbi, v kateri sta se po dolgem času zopet znašla Viktor Jačovič in Dejan Radojević.

Postojnčani (v belem)  so ustavili Koprčane Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Postojnčani (v belem) so ustavili Koprčane Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Gostje so se po zaslugi 18-ih zaporednih točk sredi druge četrtine na glavni odmor odpravili s prednostjo. Postojnčani so v 30. minuti vodili za 10 točk (65:55). Sledil je silovit nalet domačih, ki so naredili delni izid 15:2 in se v končnico dvoboja podali s tremi točkami prednosti. Izkušeni Savo Milović je z dvema polaganjema svojemu moštvu prinesel točko prednosti, na drugi strani je Leon Šantelj s črte prostih metov ponovno poskrbel za vodstvo Koprčanov, nato pa je minuto in pol pred koncem odločilno trojko zadel Gašper Jordan Rojko. Nato je Stanko Rajčič s prostim metom postavil končni rezultat, domačini pa so v zadnjem napadu zapravili tri priložnosti za izenačenje, Alen Prole je po zadnjem pisku sirene svojo jezo znesel nad nezanesljivimi sodniki in si s svojim nešportnim obnašanjem prislužil prepoved nastopa na naslednji tekmi.

Srednja teh. dvorana Koper, gled. 70, sodnika: Štucin in Kosmač (oba Idrija); četrtine - 20:20, 15:20, 18:22, 19:13. UKK Koper: Barbarič 14 (1:0), Jačovič 7 (2:1), Radanovič 5 (3:1), Radojević 16 (4:4), Šantelj 8 (2:2), Vac 2, Prole 6 (2:2), Pavlović 14. Trener: Mihailo Poček. Postojna: Rajčič 21 (4:3), Gabrovšek 2, Milović 15 (10:9), Katonar 15 (5:4), Jordan Rojko 7 (4:2), Vadnov 8, Bajc 7. Trener: Radovan Petrović.

“Mogoče nismo prikazali dovolj želje za zmago. V končnici nam je zmanjkalo tudi malce sreče in dve točki sta odšli v Postojno.” je po koncu dvoboja razočarano dejal domači organizator igre Jan Barbarič, medtem ko je bil postojnski trener Radovan Petrović bistveno boljše volje: “Tokrat se je srečanje razpletlo po naših željah. Fantje so prikazali pravi odnos in nepopustljivost. Izkazali so se tudi mlajši igralci.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano