Joksimovič bi lahko postal junak večera, vendar ...

Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. krogu lige Aba izgubili s Crveno zvezdo z 61:62 (12:9, 33:28, 49:45).

Slovenski reprezentant Nebojša Joksimovič bi lahko postal junak večera, vendar je v zadnji minuti zgrešil enostavno polaganje Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski reprezentant Nebojša Joksimovič bi lahko postal junak večera, vendar je v zadnji minuti zgrešil enostavno polaganje Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Košarkarji Uniona Olimpije tudi po četrtem krogu lige Aba ostajajo brez zmage. Še huje, po drugem zaporednem porazu v izdihljajih tekme so prikovani na dno razpredelnice kot edina ekipa, ki še ni okusila slasti zmage.

Podobno kot na prejšnjem srečanju v Širokem Brijegu so bili Ljubljančani tudi proti favorizirani Crveni zvezdi blizu zmage, vendar so katastrofalno odigrali ključne trenutke in ostali brez točk. Slovenski reprezentant Nebojša Joksimovič bi lahko postal junak večera, vendar je v zadnji minuti zgrešil enostavno polaganje, na drugi strani pa je Charles Jenkins zmagoviti koš pet sekund pred koncem dosegel prav proti njemu.

Joksimovič je sicer odlično vodil zasedbo Uniona Olimpije, saj novi organizator igre Jakov Vladović, ki je v klub prišel sredi tedna, še ni bil povsem pripravljen za tako zahteven preizkus. Predvsem se je izkazal v zadnjih minutah, ko se je v Stožicah odločalo o zmagovalcu. Po njegovih šestih zaporednih točkah so zeleno-beli dobro minuto pred koncem povedli z 61:60. Dobrih 40 sekund pred koncem so imeli protinapad za plus tri, Joksimovič pa je zgrešil “otročje lahko” polaganje žoge skozi obroč. Kazen je sledila pet sekund pred koncem, ko je Jenkins zadel v prodoru. Union Olimpija je imela še pet sekund za zadnji napad, toda met Jeroma Augusta s sedmih metrov ni našel cilja.

Zmaje tri od naslednjih štirih zahtevnih tekem čakajo v gosteh. Najprej evropski pokal v Franciji, nato gostovanje pri Radničkemu, 30. oktobra domača preizkušnja z Valencio in 2. novembra še obračun z Igokejo.

Dvorana Stožice, gledalcev 2000, sodniki: Radović, Radojković (oba Hrvaška), Obradović (BiH).

Union Olimpija: Joksimovič 13 (3:3), Salin 3, Gailius 20 (5:7), Vladović 2 (2:2), Omić 4 (0:2), Augustus 5 (1:2), Stepheson 14 (2:6).

Crvena zvezda: Mitrović 3 (1:1), Blažič 10 (1:2), Marjanović 15 (1:2), Katić 4 (2:2), Nelson 5 (1:1), Jenkins 9 (1:1), Schilb 16.

Prosti meti: Union Olimpija 13:22, Crvena zvezda 7:11.

Met za tri točke: Union Olimpija 6:20 (Gailius 3, Joksimovič 2, Salin), Crvena zvezda 3:12 (Schilb 2, Blažič).

Osebne napake: Union Olimpija 21, Crvena zvezda 23.

Pet osebnih: /.

STA


Najbolj brano