Jagodnik se vrača

Primorski košarkar Goran Jagodnik je po nekajmesečnem premoru vendarle našel novega delodajalca. Jagoda se je odločil, da bo nosil dres Hopsov iz Polzele, kjer je že nastopal od leta 1994 do 1999.

Goran Jagodnik bo “civilno obleko” zamenjal za tekmovalni dres Foto: Simon Maljevac
Goran Jagodnik bo “civilno obleko” zamenjal za tekmovalni dres Foto: Simon Maljevac

POLZELA> Za 38-letnega košarkarja po koncu minule sezoni ni bilo več mesta pri Unionu Olimpiji, trenutno zadnjeuvrščenemu moštvu Lige Telemach pa naj bi pomagal pri ohranitvi prvoligaškega statusa, je povedal v kratkem pogovoru za PN: “S trenerjem Boštjanom Kuharjem, ki je pred kratkim prevzel Hopse, sva pred leti že uspešno sodelovala. Prosil me je, če bi priskočil na pomoč, saj se moštvo nahaja v slabem stanju. Tudi sam potrebujem kvalitetne treninge in tekme, na Polzeli pa bom ostal do konca sezone. Do morebitnih sprememb lahko pride le, če bom v naslednjih mesecih dobil kakšno zelo ugodno ponudbo.”

Priljubljenega košarkarja so v preteklih mesecih omenjali kot potencialno okrepitev nekaterih primorskih klubov, vendar pa do končnega dogovora ni prišlo. “Bilo je nekaj kontaktov, vendar nič resnega. Z UKK Koper smo bili v stikih na začetku sezone, medtem ko Portorožani tudi brez mene dominirajo v drugoligaški konkurenci, tako da bi bilo na nek način škoda metati denarja za moje usluge,” je pojasnil Jagoda.

Košarkar, ki je doma v Podgradu, je za slovensko reprezentanco igral na šestih evropskih prvenstvih, bil pa je tudi član slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji. V dresu Hopsov bo debitiral v soboto na srečanju proti Mariboru.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano