Igralci z višjimi cilji

V košarkarskih krogih še odmeva zmaga Portoroža v Grosupljem v boju za uvrstitev v ligo za prvaka, po kateri imajo Primorci v zadnjih petih krogih rednega dela prvenstva usodo v svojih rokah.

Jaka Zagorc Foto: Picasa
Jaka Zagorc Foto: Picasa

GROSUPLJE > Portorožanom je zmago na pomembnem gostovanju v Grosupljem prinesla kolektivna predstava celotnega moštva, v katerem se je kot najboljši strelec z 19 točkami izkazal Jaka Zagorc. “V drugem polčasu smo pokazali, kako je potrebno igrati. Izpolnili smo trenerjeva navodila ter z agresivno igro ujeli priključek. V napadu smo za razliko od prvega polčasa potrpežljivo iskali prostega soigralca. V zadnjem napadu rednega dela smo odigrali dogovorjeno akcijo, ki pa se ni razpletla na želeni način, vendar smo bili prepričani, da bomo v podaljšku slavili,” je dvoboj, v katerem so mornarji slavili po podaljšku, v pogovoru za PN ocenil 23-letni branilec Portoroža, ki se je v ključnih trenutkih izkazal z natančnimi meti za tri točke.

> V prvih treh četrtinah nikakor niste ujeli priključka. Ste morda že izgubljali potrpljenje?

“Imeli smo kar nekaj priložnosti, vendar smo preveč grešili v napadu. Kljub temu sem imel občutek, da lahko zmagamo. V zadnjih minutah nam je steklo tudi v napadu, to se je videlo tudi na semaforju. Obramba je bila na visoki ravni, saj smo v zadnjih desetih minutah prejeli le štiri točke, kar je dovolj zgovoren podatek.”

> Vam je trener naročil, da prevzamete odgovornost v ključnih trenutkih?

“Nasprotna ekipa mi je nekajkrat pustila dovolj prostora za odprt met in - na srečo - sem to izkoristil. V bistvu ni šlo za neke posebne akcije, temveč sem le izkoristil ponujeno.”

> Ste dovolj kakovostni za ohranitev četrtega mesta?

“Naš tihi cilj je uvrstitev na četrto mesto, ki prinaša nastop v ligi za prvaka. Sicer je glavni cilj kluba obstanek v ligi, vendar imamo igralci še višje cilje. Trenutno smo na dobri poti in upam, da bomo uspešno odigrali zaključek prvega dela prvenstva.” SM


Najbolj brano