Gospodarji v svoji dvorani

Portoroški košarkarji so največje presenečenje dosedanjega dela DP. Eden izmed junakov vročega gostovanja v Mariboru, od koder so se vrnili z dvema točkama, je bil tudi center Ilija Zolotić, ki se je izkazal z najučinkovitejšo predstavo v letošnji sezoni.

Ilija Zolotić (z žogo) se je odlično znašel v portoroškem košarkarskem klubu Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Ilija Zolotić (z žogo) se je odlično znašel v portoroškem košarkarskem klubu Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > “Vedeli smo, da nas čaka težko delo, zato smo se dobro pripravili na tekmo. Tudi Mariborčani imajo kar nekaj težav s poškodbami, tako da smo pred dvobojem računali na zmago in do nje tudi prišli. V končnici so domačini ob podpori navijačev prišli do minimalnega vodstva, vendar smo bili v zadnji minuti dovolj zbrani in zmagali,” je v pogovoru za Primorske novice pojasnil 27-letni in 207 centimetrov visoki srbski center Ilija Zolotić, ki je svojim bivšim delodajalcem natresel 16 točk, temu pa dodal še štiri skoke in blokado.

> Tokrat ste bili prvi strelec svojega moštva. Ste pričakovali tako učinkovito predstavo?

“Končno sem prikazal malce boljšo predstavo. Potreboval sem kar nekaj časa, da se prilagodim ekipi. Vedno skušam igrati kolektivno in se ne izpostavljati z individualnimi akcijami, tokrat pa sem bil natančen pri metu. Tudi soigralci so veliko pripomogli k moji dobri predstavi.”

> Kako je na vas vplivala pot v Srbijo, ki ste jo morali opraviti pred petkovim dvobojem?

“Takoj po torkovi pokalni tekmi s Heliosom sem odpotoval v Srbijo, saj sem moral urediti določene administrativne zadeve. Cel dan sem urejal papirje in se tik pred tekmo vrnil v Slovenijo. Po dolgi vožnji sem bil precej utrujen, vendar to ni vplivalo na mojo igro. Morda je k temu pripomogla tudi domača kuhinja (smeh), vendar mislim, da je glavni razlog za solidno igro moje dobro delo na treningih.”

> Je dosedanji prvenstveni izkupiček petih zmag in dveh porazov pričakovan?

“Vsak košarkar ima najvišje cilje. Dobro smo začeli in zmagali na vseh tekmah, kjer smo morali zmagati. Pred nami so nove, težke, proti Heliosu in Slovanu, v katerih bomo skušali ostati neporaženi, saj moramo pokazati, da smo gospodarji v svoji dvorani.”

> Vam življenje ob morju ustreza?

“To je že moja tretja sezona v Sloveniji, tako da sem približno vedel, kaj me čaka. Portorož je lepo mesto in nisem imel težav s prilagoditvijo. Uprava in soigralci so mi pomagali v prvih tednih bivanja v Istri, tako da se res dobro počutim.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano