Gorenjci so le papirnati favoriti

Košarkarji Splošne plovbe se na pokalno gostovanje v Škofjo Loko podajajo neobremenjeno. Domači LTH Castings Mercator je kot prvoligaš favorit, mornarji pa bodo kot kandidati za napredovanje v elito skušali presenetiti.

Morda bo danes za mornarje spet zaigral ostrostrelec David Moro (v belem) Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Morda bo danes za mornarje spet zaigral ostrostrelec David Moro (v belem) Foto: Tomaz Primozic/Fpa

PORTOROŽ>Niz osmih prvenstvenih zmag Portorožanov je odlična popotnica pred drevišnjim prvim obračunom 5. kroga Pokala Spar v škofjeloški dvorani Poden (19.30). Dve tekmi s s šestim na prvoligaški lestvici bosta odličen pokazatelj vrednosti Splošne plovbe, ki je kot druga na drugoligaški lestvici resen kandidat za napredovanje v prvo ligo. "Naša priložnost bi lahko bila neobremenjenost, za izenačeno tekmo pa moramo prikazati še več kot smo v dosedanjem delu sezone. Zavedamo se, da bo pot do končnega uspeha zelo zahtevna," pred prvo tekmo razmišlja trener Konstantin Subotić.

Škofjeloški trener Saša Dončić, ki je tako kot njegovi igralci - Vjeran Soldo, Vlado Pašalić, Elvin Omanović in Aleš Primc - dober znanec primorskih dvoran, ima izkušeno zasedbo. S povprečjem nad 17 košev na tekmo izstopata Robert Abramović in Boban Tomić.

Primorce čaka največ težav v igri pod košem, kjer bodo imeli Škofjeločani bistveno prednost v višini. Adin Kavgić in Aljoša Remus se bosta zanašala predvsem na hitrost in borbenost. Več adutov imajo mornarji na zunanjih položajih. Po dolgem času bo morda priložnost za igro dobil rekonvalescent David Moro. Glavno breme bo nosil Sašo Ožbolt, ki bi lahko z izkušnjami bistveno pripomogel k dobremu izhodišču pred povratnim dvobojem. "Po mojem mnenju se lahko kosamo s favoriziranim tekmecem in na prvem dvoboju iztržimo ugoden rezultat. Večina moštva nima izkušenj v dvobojih s tako kakovostnimi košarkarji, vendar pa gremo hrabro v dvoboj," je pred dvobojem samozavesten Ožbolt. Povratna tekma bo v torek v Luciji, zmagovalec pa se bo uvrstil na zaključni turnir, ki bo od 7. do 10. februarja v celjski dvorani Golovec. SM


Najbolj brano