Goran Dragić razmišlja, da ne bi igral za Slovenijo

Kot danes poroča AZ central, spletna stran časnika Arizona Republic, slovenski košarkar Goran Dragić zaradi utrujenosti razmišlja o tem, da na septembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji ne bi igral za slovensko reprezentanco. Devet mesecev neprekinjenega igranja je po Dragićevem mnenju terjalo svoj davek.

Goran Dragić (levo) razmišlja o tem, da zaradi utrujenosti  na septembrskem prvenstvu ne bi zaigral za Slovenijo  Foto: Leo Caharija
Goran Dragić (levo) razmišlja o tem, da zaradi utrujenosti na septembrskem prvenstvu ne bi zaigral za Slovenijo  Foto: Leo Caharija

> Ekipa Gorana Dragića v NBA Phoenix Suns v zadnjih tednih igra odlično, tudi po Dragićevi zaslugi, ki v povprečju dosega 18,1 točke in 4,7 podaje na tekmo. Zaradi uspehov je dobro razpoložen na tekmah, a fizična in psihična kondicija zelo trpita, zaradi česar je začel razmišljati, da na septembrskem prvenstvu ne bi zaigral za Slovenijo.

“Včasih je tekem preprosto preveč. Moram sesti z vodstvom reprezentance in se odločiti, ali bom igral ali ne. Bolj se nagibam k temu, da ne bi igral in da bi se telo bolj spočilo na naslednjo sezono,” je za časnik iz Arizone dejal Dragić.

“A vem, da bodo ljudje doma to zelo težko sprejeli. Vsi so namreč mnenja, da si ob takih odločitvah pač zvezdnik, poln denarja in da nočeš igrati za državno reprezentanco. To me zelo moti, saj večina teh ljudi ne ve, kako poteka sezona v NBA, koliko je tekem in kako je biti vsako noč v drugem hotelu. Sam sem več na letalu kot v avtomobilu,” je dejal Dragić.

Slednji je bil na lanskem evropskem prvenstvu na domačih tleh pravi motor slovenske ekipe, v ligo NBA pa se je vrnil dobro pripravljen. Prav ustrezna fizična kondicija je botrovala temu, da je tudi v Phoenixu prevzel vidno vlogo in v zadnjih mesecih in tednih res dokazoval svojo kakovost tudi na ameriških tleh.

“Mislim, da se precej dobro počutim, tudi noge niso tako težke kot petnajst tekem nazaj. A če si nekako zadnjih 12 tekem utrujen, moraš čez to in se s tem ne smeš preveč obremenjevati,” je za AZ central še dejal slovenski krilni igralec.

STA


Najbolj brano