Goran Dragić bo za Slovenijo igral na svetovnem prvenstvu

Košarkar ameriške ekipe Phoenix Suns Goran Dragić bo zaigral za slovensko reprezentanco tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji (38. 8. - 14. 9.), so danes sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

 Košarkar ameriške ekipe Phoenix Suns Goran Dragić bo zaigral za slovensko reprezentanco tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji Foto: Leo Caharija
Košarkar ameriške ekipe Phoenix Suns Goran Dragić bo zaigral za slovensko reprezentanco tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Svojo odločitev je 26-letni Goran Dragić, lani na evropskem prvenstvu v Sloveniji je bil izbran v prvo peterko EuroBasketa 2013, na skupnem sestanku sporočil selektorju slovenske moške članske reprezentance Juretu Zdovcu, generalnemu sekretarju KZS Iztoku Remsu in direktorju članskih reprezentanc Mateju Avanzu prejšnji teden.

“Letošnja NBA sezona v košarkarskem klubu Phoenix Suns je bila tako fizično kot psihično izjemno naporna, obenem pa so me pestile še težave s poškodovanim gležnjem. Sprva sem si res želel vzeti čas le za rehabilitacijo in družino, a sem si po enomesečnem premoru nabral moči ter lažje sprejel končno odločitev. Prav tako so vse preiskave, ki sem jih opravil v zadnjem času, pokazale, da bom v popolni fizični kondiciji ravno v času svetovnega prvenstva. V veliko čast mi bo zastopati slovenske barve in v Španiji združiti navijače za skupen uspeh slovenske reprezentance,” je ob dogovoru povedal Dragić. Košarkar bo tako po letu 2006 za Slovenijo še tretjič zaigral na SP, štirikrat pa je doslej igral tudi na EP.

“Z Goranom Dragićem smo se sestali prejšnji teden in sporočil nam je, da se je po naporni sezoni v NBA, v kateri je igral veliko in naravnost fantastično, spočil in da bo igral za reprezentanco na tem svetovnem prvenstvu v Španiji. To, da ima katerikoli igralec tako željo in 100-odstotno motivacijo igrati za državno izbrano vrsto, je najbolj pomembno. Njegova odločitev nas vse skupaj seveda zelo veseli, saj je Goran Dragić nosilec te reprezentance, okoli katerega gradimo ekipo za letošnje svetovno prvenstvo in evropsko prvenstvo prihodnje leto. Cilji so pri meni vedno visoki in bodo z Goranom Dragićem zagotovo lažje dosegljivi,” pa je igranje Dragića pokomentiral selektor Zdovc. Ta bo seznam kandidatov za reprezentanco, ki se bo zbrala 16. julija, razkril prihodnji ponedeljek.

Dragić je za odločitev potreboval kar nekaj časa, nato pa je zmagala ljubezen do športa in dresa z državnim grbom. “Na KZS smo si po sestanku minuli torek vzeli nekajdnevni premor pred sporočilom za javnost, ker je Goran želel o svoji odločitvi najprej obvestiti svoje delodajalce, klub Phoenix Suns, ter svojega agenta, hkrati pa za vsak slučaj opraviti še dodatne zdravniške preglede gležnjev, s katerima je imel med sezono lige NBA precej težav. Danes, ko je vse dokončno rešeno, je torej jasno, da bo tretjič zaigral svetovnem prvenstvu,” pa je med drugim razložil direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.

STA


Najbolj brano