Goran Dragić blestel v Portlandu

Slovenski košarkarski reprezentant in član najboljše peterke na letošnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji Goran Dragić se je izkazal na prijateljski tekmi v Portlandu. Ljubljančan je bil najboljši strelec Phoenixa, v slabih 18 minutah je dosegel 19 točk ter prispeval pet podaj, njegova ekipa pa je zmagala s 104:98.

Goran Dragić je bil najboljši strelec Phoenixa, v slabih 18 minutah je dosegel 19 točk ter prispeval pet podaj Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Goran Dragić je bil najboljši strelec Phoenixa, v slabih 18 minutah je dosegel 19 točk ter prispeval pet podaj Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTLAND > Goran Dragić je bil izjemno natančen, njegov met 7-9 zgovorno priča o tem, v prvem polčasu pa je dosegel 14 od skupno 19 točk. Poleg njega sta se v zmagoviti ekipi izkazala tudi Marcus Morris s 15 in Channing Frye s 14 točkami, pri Portlandu pa sta bila najbolj učinkovita Damian Lillard z 19 ter Allen Crabbe s 14 točkami.

New York je v prijateljski tekmi v Providencu premagal Boston s 103:102. Zmagoviti točki je osem sekund pred koncem dvoboja prispeval 21-letni Tim Hardaway Junior, sin nekdanjega sijajnega branilca Tima Hardawayja, igralca številnih moštev v ligi NBA (Golden State, Miami, Dallas, Denver in Indiana) ter petkratnega udeleženca tekem zvezdnikov v ligi NBA.

Za kratkohlačnike je nastopil tudi Slovenec Beno Udrih in v dobrih 18 minutah dosegel štiri točke in štiri podaje. V zasedbi iz New Yorka je bil najbolj učinkovit Iman Shumpert z 18 točkami, Hardaway je dosegel dve manj. Pri keltih, ki so po koncu minule sezone močno prevetrili svojo zasedbo, je manjkal prvi zvezdnik Rajon Rondo, v njegovi odsotnosti je bil najbolj učinkovit Phil Pressey s 13 točkami in sedmimi asistencami.

STA


Najbolj brano