Ena zaprta, dve odprti

Po Celju, Jesenicah in ljubljanski hali Tivoli je za generalko pred evropskim košarkarskim prvenstvom na vrsti Koper, ki konec tedna na eni zaprti in dveh odprtih tekmah pripravljalnega turnirja gosti tri reprezentance.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Prestolnica slovenske Istre na pokalu Adecco, ki je bil zadnja leta reden gost Maribora, ob domači izbrani vrsti gosti še reprezentanci Črne gore in Italije. V Kopru so se odločili, da bosta za javnost odprti zgolj tekmi slovenske reprezentance, medtem ko bo današnji dvoboj Italije in Črne gore ob 20.45 minil za zaprtimi vrati. Prav tako ob tej priložnosti pred dvorano ni predvidena dodatna gostinska ponudba.

Spored pokala Adecco, danes ob 20:45 - Črna gora : Italija (zaprta za javnost); jutri ob 20.45 - Slovenija : Črna Gora; v soboto ob 20.45 - Slovenija : Italija.

“Preizkusili bomo vse službe, ki bodo potrebne za izpeljavo tekmovanj med prvenstvom. Med prvenstvom bo spremenjen tudi prometni režim, a tega v petek in soboto ne bomo spreminjali,” pravi vodja lokalnega organizacijskega odbora Sekule Popovič, ki je za PN povedal tudi, da je prva tekma v prenovljeni dvorani minulo soboto med BiH in Rusijo minila brez težav ali zapletov. Izkoristili so jo predvsem za preizkušanje opreme. Obenem je dvorana dobila ime Arena Bonifika, kar je sicer skoraj običajno poimenovanje dvoran, ki gostijo večja košarkarska tekmovanja. Tudi zunanjost je povsem drugačna kot še pred kakim mesecem, ko je obiskovalce pozdravljalo zanemarjeno in umazano pročelje.

Zanimivo je, da bodo Italijani tekmi odigrali brez treninga v koprski dvorani, saj niso rezervirali niti enega termina, medtem ko obe ostali reprezentanci trenirata v Bonifiki. Italijanska reprezentanca ima svojo bazo za sklepni del priprav v Trstu, kjer bo bivala tudi v času turnirja. Slovenija se bo jutri pomerila s Črno goro, ki velja za enega skritih kandidatov za visoko uvrstitev na EP, v soboto pa še z Italijo, ki je v zadnjih tednih izgubila skoraj vse predvidene nosilce igre, nazadnje Andrea Bargnanija, zaradi poškodbe gležnja pa ne bo niti Luigija Datomeja.

Vstopnice za koprski mini turnir so na voljo prek spletne strani Eventim in na info točki eurobasketa v koprski Taverni. Cena je 15 evrov, pripravili pa so tudi družinske pakete s po štirimi vstopnicami, pri čemer plačate tri. Sodeč po dosedanjih reprezentančnih tekmah v ostalih mestih je moč pričakovati, da bo slovenske junake tudi Bonifika dočakala polna, tudi zato, ker jih v naših krajih ni bilo že sedem dolgih let.

ROK MAVER


Najbolj brano