Dragić tik pred podpisom pogodbe s Phoenixom

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić bo v prihodnji sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA najverjetneje znova igral za moštvo Phoenix Suns. Po poročanju spletne strani ameriške mreže ESPN je Dragić dosegel ustni dogovor s predstavniki Phoenixa ter se zavezal, da bo s to ekipo 11. julija podpisal štiriletno pogodbo.

Goran Dragič naj bi s Phoenixom podpisal 34 milijonov dolarjev težko pogodbo Foto: STA
Goran Dragič naj bi s Phoenixom podpisal 34 milijonov dolarjev težko pogodbo Foto: STA

PHOENIX> Slovenski reprezentant je od moštva Houston Rockets, za katerega je igral v minuli sezoni, zahteval položaj prvega organizatorja igre in približno deset milijonov dolarjev na sezono, v kar v Houstonu niso privolili. Uspešnejši je bil očitno v pogovorih s Phoenixom. ESPN, sklicujoč se na neimenovane, a dobro obveščene vire, poroča, da sta Phoenix in Dragić sklenila ustni dogovor o podpisu štiriletne pogodbe, ki bi slovenskemu organizatorju igre navrgla 34 milijonov ameriških dolarjev.

Dragić bo v Phoenixu, kjer je že igral od leta 2008 do 2011, očitno zapolnil vrzel po odhodu Steva Nasha, ki se je sporazumel z Los Angeles Lakers. Ljubljančan je minulo sezono igral za moštvo iz Houstona, kjer se je izkazal zlasti po poškodbi prvega organizatorja igre raket Kyla Lowryja. V tem času je dosegal po 16,3 točke in 7,3 podaje na 32 tekmah. Za veščine slovenskega košarkarja so se zanimali tudi pri Toronto Raptors, Dallas Mavericks in Charlotte Bobcats.

STA


Najbolj brano