Direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar: Program žreba bo kratek

Pomemben delež pri organizaciji evropskega košarkarskega prvenstva bo imela tudi naša regija. Organizacija žreba v Postojni in ene izmed predtekmovalnih skupin v Kopru bo Primorsko z velikimi črkami zapisala na evropski košarkarski zemljevid.

Direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar Foto: STA
Direktor Eurobasketa 2013 Aleš Križnar Foto: STA

LJUBLJANA> Direktor prvenstva Aleš Križnar je v pogovoru za PN pojasnil, kako potekajo priprave na dogodek: “Že nekaj mesecev se ukvarjamo z organizacijo žreba v Postojnski jami, saj gre za zahteven logistični zalogaj. Vse poteka po načrtih, kljub temu, da nam kar nekaj težav povzročajo temperature, vlaga in ostali dejavniki na prizorišču žreba. Sodelovanje z lastniki Postojnske jame poteka zgledno, glede tega nimamo pripomb. Gre za edinstven dogodek in odlično promocijo te atraktivne lokacije. Prepričan sem, da bo celotna zadeva odmevala po svetu.”

Žreb, v katerem bo sodelovalo 24 reprezentanc, bo potekal v veliki Koncertni dvorani Postojnske jame. Število vstopnic za to prestižno prireditev je zaradi manjšega števila sedežev v dvorani omejeno, prodaja pa jih izključno Postojnska jama. Za nakup je obvezna rezervacija, vlaki pa bodo v Postojnsko jamo imetnike kupljenih vstopnic odpeljali ob 17. uri.

> Kako bo potekal žreb predtekmovalnih skupin?

“Odločili smo se, da bo program zelo kratek in bo po naših načrtih trajal manj kot uro, predvsem zaradi nizkih temperatur v Postojnski jami. V žrebu sodeluje 24 držav, ki bodo razdeljene v šest skupin, zato nas čaka veliko dela. Prepričan sem, da bo nekaj nervoze zaradi možnih sestav skupin, kulturni program pa bo popestril celotno zadevo. Prireditve se bo udeležilo kar nekaj znanih domačih in tujih bivših košarkarjev, ki bodo tudi pomagali pri žrebanju.”

> Ste zadovoljni s sodelovanjem z organizatorji v Kopru?

“Trenutno z vsemi lokalnimi organizatorji odlično sodelujemo. Naredili smo korak naprej v vseh pogledih. Operativno se pogovarjamo glede marketinških in ostalih dejavnosti, tako da stvari tečejo tako, kot smo si zamislili.”

Že v ponedeljek smo v PN pisali o prvi košarkarski tekmi, ki bo odigrana v podzemlju. Zdaj so znana imena udeležencev: znana imena slovenske košarke in reprezentance Jaka Daneu, Slavko Duščak, Roman Horvat, Goran Jagodnik, Sašo Ožbolt in Samo Udrih bodo igrali igro tri na tri, eden izmed šesterice pa se bo v zgodovino vpisal tudi kot strelec prvega koša na tekmi pod zemljo.

>Pred tedni je slovenski selektor Božidar Maljković izjavil, da bi rad igral v Kopru, vodstvo KZS pa je odločilo, da bo Slovenija vendarle igrala v Celju. Je bilo kaj pomislekov pri tej odločitvi v strokovnem štabu reprezentance?

“Takšne želje in namigovanja bi težko komentiral. Zagotovo ima vsak svoje želje in razmišljanja o najboljši lokaciji. Selektor ni natančno pojasnil, zakaj bi želel igrati v Kopru, vodstvo KZS pa se je odločilo, da bo Slovenija igrala v Celju.”

> Bo zaradi bližine meje ena izmed nastopajočih reprezentanc v koprski skupini Italija?

“To je eden od možnih scenarijev, vendar trenutno obstajajo argumenti za in proti. Na nas nihče ni naslovil nobene prošnje, tako da o tem še nismo razpravljali. Vse zadeve pa bodo natančno določene takoj po opravljenem žrebu.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano