Dež ni pokvaril praznika

Uspešno klubsko sezono so v KK Plama Pur okronali z uspešno izvedenim košarkarskim praznikom, na katerem so se predstavile vse klubske selekcije.

Zanimanje za košarko je v Ilirski Bistrici precej zraslo Foto: Simon Maljevac
Zanimanje za košarko je v Ilirski Bistrici precej zraslo Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA> Dan bistriške košarke je bil sicer predviden na obnovljenem zunanjem igrišču v Športnem parku Nade Žagar, a je dež košarkarje pregnal v Športno dvorano OŠ Antona Žnideršiča. Slabo vreme pa ni pokvarilo lepo organizirane prireditve, na kateri je zaigralo več kot sto mladih in malce starejših košarkarjev.

V uvodnem delu so zaigrali osnovnošolci iz šolskih krožkov, nato sta se predstavili selekciji deklic in dečkov do 12 let, sledila je prvenstvena tekma dečkov do 14 let proti KK Ajdovščina, za konec popoldanskega dela pa še tekmi kadetov in mladincev. V večernem delu so se najprej pomerili starši igralcev, v vrhuncu dneva pa se je članska ekipa KK Plama pur pomerila proti ekipi bivših igralcev bistriškega kluba, za katero so igrali tudi Aleš Lenassi, Andrej Žakelj, Boštjan Race, Anej Srebovt in drugi.

Celodnevno druženje je pokazalo, da je bistriški klub na dobri poti. V letošnjem letu je število članov kluba iz 67 naraslo na 140, v naslednjem letu pa jih pričakujejo še več.

SM


Najbolj brano