Brez prebliska v prazni dvorani

Z gostovanja pri drugouvrščeni Rogaški so se Portorožani vrnili praznih rok. Favorizirani domačini so tudi brez pomoči navijačev uveljavili svojo kakovost in gostom prizadejali nov poraz. Rogaška : Portorož 77:68.

Jan Špan (v belem dresu) je proti Rogaški dosegel 13 točk Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jan Špan (v belem dresu) je proti Rogaški dosegel 13 točk Foto: Zdravko Primožič/Fpa

ROGAŠKA SLATINA > Vročekrvni privrženci Rogaške so pred dvema tednoma na derbiju proti Heliosu ob visokem zaostanku svojega moštva nekaj minut pred koncem srečanja vdrli na parket in napadli sodnike.

Dvorana na Polzeli, gledalcev 30, sodniki: Majkič (Hrastnik), Mlakar (Škofja Loka), Fišer (Ljubljana); četrtine - 20:17, 15:6, 23:23, 19:22. Rogaška: Napast, Brkić 4 (4:2), Koštomaj 10 (5:4), Pešić, Nikolič 5, Čebular 30 (6:6), Miljković 17 (4:3), Jotič, Pelko, Mijović 11 (4:4), Smajlović, Cmerešek. Trener: Damjan Novaković. Portorož: Tratnik 10 (3:1), Zagorc 3, Jovanović, Špan 13 (2:1), Cvetičanin, Petrovčič, Zolotić 2, Čigoja, Hodžić 15 (2:2), Ožbolt 17 (2:1), Richter, Markič 8 (4:4). Trener: Konstantin Subotić. Prosti meti: Rog. 23:19, Port. 13:9; os. napake: Rog. 16, Port. 25; trojke: Rog. 13:4 (Čebular 2, Nikolič 1, Mijović 1), Port. 23:9 (Hodžić 3, Ožbolt 2, Špan 2, Tratnik 1, Zagorc 1); skoki: Rog. 34, Port. 21.

S tem so sicer pomagali svojim ljubljencem do preobrata, vendar tudi pridelali kazen v višini 5000 evrov in tekme prepovedi igranja v domači dvorani, tako da je bil sobotni dvoboj 12. kroga 1. SKL odigran na Polzeli pred peščico gledalcev. “Zagotovo to ni dobro za sam šport, saj košarkarji raje igrajo pred polnimi tribunami,” je razmere v prazni dvorani pokomentiral trener Portoroža Konstantin Subotić.

Čeprav je bil nastop Saša Ožbolta na sobotni tekmi močno vprašljiv, se je izkušeni branilec očitno odlično pripravil na srečanje in v uvodni četrtini odigral pravo simultanko z gostitelji. Dosegel je kar 12 od 17 točk svojega moštva. Njegovi soigralci so bili bistveno manj razpoloženi, tako da so domačini prvo četrtino končali s prednostjo. Štiri zaporedne točke rekonvalescenta Mihe Markiča so Portorožanom na začetku druge četrtine prinesle minimalno vodstvo, ki pa je bilo kratkotrajno, saj je Rogaška po zaslugi natančnega Sandija Čebularja in robustnega Miloša Miljkovića naredila serijo 15:2 ter si do glavnega odmora priigrala kar 12 točk prednosti. Gostje so v drugih desetih minutah zmogli le šest točk, poleg tega so bistveno zaostajali v skoku.

Domačini so v drugi del srečanja krenili malce bolj zaspano in Portorožani so s sedmimi zaporednimi točkami ujeli priključek, nato pa so si v nadaljevanju tretje četrtine privoščili preveč napak v obrambi. Domačini so po trojki Postojnčana Mitje Nikoliča v 28. minuti pobegnili na +13. Visoko vodstvo so zadržali vse do končnice srečanja, ko so gostje pod taktirko Jana Špana krenili v zaključni juriš in se v 38. minuti približali na 66:62. Sicer razigrani Alen Hodžić je nato zgrešil dva meta za priključek, domačini pa so bili v zadnji minuti natančni s črte prostih metov in se veselili zaslužene zmage.

“Nismo se predajali do konca, vendar nam je znova malo zmanjkalo za zmago. V prvem polčasu so domačini dominirali v skoku, v našem moštvu pa razen Ožbolta ni bilo razigranega košarkarja. Seveda ne moremo biti zadovoljni z nizom porazov. Vsak teden smo bolj kompletni in trdno verjamem, da bomo rezultatsko krivuljo kmalu spet obrnili navzgor. Nekateri posamezniki morajo na naslednjih tekmah prispevati bistveno več,” je zaključil Subotić. Najverjetneje je imel v mislih visoke igralce Ilijo Zolotića, Dejana Čigojo in Jana Petrovčiča, ki so tokrat skupaj zbrali le dve točki in štiri skoke.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano