Bistriški stroj melje naprej

Košarkarji Plame Pur so tudi v drugem zaporednem primorskem derbiju zmagali. Po Postojni je padel še Koper. Že pogled na lestvico je dal slutiti, da bodo Bistričani dokaj gladko odpravili s Koprčani, a so domačini po tihem upali, da bodo goste ujeli na napačni nogi.

Adin Kavgič (v belem dresu, št. 6) je bil prvi mož primorskega derbija, saj je zbral rekordnih 50 indeksnih točk Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Adin Kavgič (v belem dresu, št. 6) je bil prvi mož primorskega derbija, saj je zbral rekordnih 50 indeksnih točk Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > “Pred tekmo smo razmišljali o presenečenju. Borili smo se po najboljših močeh, a so Bistričani v drugem polčasu unovčili svoje izkušnje, nam pa je preprosto zmanjkalo moči,” je pojasnil osemnajstletni Matija Radanović, ki se je skupaj s soigralci dokaj zadržano podal v sobotni obračun.

Dvorana Srednje tehniške šole Koper, gledalcev 130, sodnika Grbič in Zupančič (oba Ljubljana); četrtine - 14:19, 15:16, 10:18, 14:20. UKK Koper: Barbarič 6 (1:0), Lazić 2, Knapič 14 (3:2), Radanovič 8 (2:2), Škerbec 4, Pehlič, Šantelj 5 (6:5), Vac 5, Končarevič 2, Pavlovič 7. Trener: Mihailo Poček. Plama Pur: Turk, Iskra, Kavgić 28 (2:2), Kuret 13 (4:3), Zalar 6 (6:4), Škrlj, Srebovt 9 (4:1), Gorjanc, Afrič, Muha 8, Jenko 9. Trener: Martin Novak. Prosti meti: UKK 12:9, Plam. 18:12; os. napake: UKK 22, Plam. 18; trojke: UKK 12:2 (Vac 1, Pavlovič 1), Plam. 22:3 (Jenko 3); skoki: UKK 29, Plam. 46.

Gostje so tako povedli z 10:2. Študenti so v nadaljevanju prišli do sape in se v 12. minuti približali na točko zaostanka, nato pa so gostje ponovno stopili na plin in iz minute v minute višali prednost. Adin Kavgić je bil nezaustavljiv pod košem, poleg tega pa je pridno zbiral odbite žoge po zgrešenih metih svojih soigralcev ter skupno zabeležil kar 24 skokov. “Kavgić je izkoriščal bogate izkušnje, ki si jih je nabral z igranjem ulične košarke in dobesedno pometal z nami pod obročem,” je dodal Radanović.

Bistričani so se z zmago utrdili na drugem mestu. “Ponosen sem na svoje fante. V tekmo smo vstopili resno in si nismo privoščili podcenjevanja, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo,” ni skrival veselja trener Plame Pur, Martin Novak. Njegov kolega na koprski klopi Mihailo Poček pa je športno čestital Bistričanom: “Bili so preprosto boljši. Svojim košarkarjem nimam kaj očitati, saj se borijo po najboljših močeh, vendar jim manjka izkušenj. Bistričanom smo dovolili preveč skokov v napadu.”

Koprčani bodo priložnost za dvig proti sredini lestvice iskali v naslednjih tekmah, ko naj bi moštvo na položaju centra okrepil povratnik Alen Prole, medtem ko bodo zmagovalci sobotnega dvoboja skušali niz šestih zaporednih zmag potegniti v novo leto.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano