Koprčani ne izobešajo bele zastave

Koprski rokometaši bodo danes ob 19. uri gostovali v Ribnici, kjer niso zmagali že več kot dve leti. Ribniška ekipa je tudi sicer trn v peti četi Uroša Rapotca, ki pa, kljub temu da je vloga favoritov na domači strani, želi presenetiti.

 Gašper Dobaj Foto: RD Koper
Gašper Dobaj Foto: RD Koper

KOPER > Dvotedenski prvoligaški premor bi moral Koprčanom dobro deti. Rumeno-modri so doslej na šestih tekmah v ligi za prvaka slavili samo enkrat in zabeležili kar pet ničel. Primorci so se s tokratnim gostiteljem letos merili že trikrat. V vseh primerih so bili prepričljivejši možje iz mesta suhe robe, nazadnje konec marca v dvorani Bonifika, ko so zmagali s 30:24. Je tokrat čas za prvo koprsko zmago po letu 2017? “Že precej časa nismo okusili slasti zmage proti Ribnici. Zavedamo se, da tudi tokrat nismo favoriti. Pričakujemo težko tekmo, a dejstvo je, da igramo proti ekipi, ki se krčevito bori za končno drugo mesto. Kljub temu ne bomo izobesili bele zastave,” je pred tekmo povedal Dani Zugan, ki se zaveda, da bo v boju za končno četrto mesto, ki ga Koper bije z Mariborom, ključna vsaka točka: “Od preostalih tekem je najpomembnejša tista z Mariborom. Verjetno bo prav zmagovalec tega obračuna tudi osvojil končno četrto mesto. Prednost bo na njihovi strani, saj bodo igrali doma. A kljub temu bo za nas v prihodnje pomembna vsaka točka, saj moramo nadoknaditi minimalni zaostanek za Štajerci.”

V zadnjih tednih se v koprskem moštvu veliko govori o prihodih in odhodih. Teh bo po sezoni veliko. Po nekaterih informacijah naj bi rokometno okolje zamenjal tudi Zugan, ki naj bi se pridružil vratarju Martinu Kocjančiču, ki se po sezoni seli k neposrednemu tekmecu Kopra za za nastop v Evropi, Mariboru Braniku.

Dani Zugan

rokometaš RD Koper

“Za nas bo v prihodnje pomembna vsaka točka.”

V zadnjih dneh so vodilni v klubu poskrbeli za dva prihoda. Poleg Matevža Žagarja, ki se v Koper seli iz ekipe ŠD Mokerc-Kig, bo rumeno-modre barve v prihajajoči sezoni branil tudi nov vratar, sicer 21-letni Gašper Dobaj. Slednji je letos izkušnje nabiral v Škofji Loki, Kopru pa ga bo posodilo Celje.


Najbolj brano