Kobaridci preprečili slavje Škofjotov

Edini primorski derbi prve lige v dvoranskem nogometu je na Škofijah domačemu Bronxu prinesel manj, kot je bilo pričakovati. Favoriti so držali vodstvo kar 35 minut, borbeni gostje iz Kobarida pa so do točke prišli s kazenskim strelom.

Mrežo Oplasta je dvakrat zatresel rumeni Nik Zajc. Foto: Igor Mušič
Mrežo Oplasta je dvakrat zatresel rumeni Nik Zajc. Foto: Igor Mušič

ŠKOFIJE > Začetek pred glasnimi navijači na Škofijah je bil takšen, kot ga je obetal položaj obeh tekmecev na lestvici. Domači Bronx je takoj prevzel nadzor nad žogo in nizal napad za napadom. Gostom se je zelo poznala odsotnost izkušenega kaznovanega Aljaža Kuserleta in poškodovanega Jureta Lenarčiča., saj so težko zadrževali žogo. V glavnem so se krčito branili, a so jih domačini, na čelu z letos strelsko zelo razpoloženim Nikom Zajcem, kmalu izigrali in Zajc je prvič zatresel kobariško mrežo. Oplast se je reševal, kot se je vedel in znal - tudi s prekrški. V 14. minuti so tako domačini prišli do kazenskega strela in po strelu Zajca je na semaforju pisalo 2:0.

V nadaljevanju je Oplast le začel zadrževati žogo na sredini igrišča, vse bolj uspešno je tudi prekinjal podaje Bronxa in prehajal v protinapade. Eno od takšnih situacij je pred odmorom izkoristil Aljaž Laharnar in ponudil gostom upanje, da bi lahko v drugem polčasu minimalni zaostanek izničili.

Bronx : Oplast 2:2 (2:1)

Dvorana Burja, gledalcev 110 sodnika Zahovič in Veselič; strelci - 1:0 Zajc (8), 2:0 Zajc (14, 10 m), 2:1 Laharnar (17), 2:2 Kovačič (35, 10 m).

Bronx: Mordej, Štrasner, Peroša, Kolar, Palčič Radišković, Stanišič, Zajc, Škerlič, Kovačič, Kneževič Mrak, trener: Marko Hrvatin.

Oplast: Krivec, Logar, Hrast , Žarić, Kikelj, Laharnar, Kovačič, Hvala, Uršič, Kusterle, Sovdat. Trener: Saša Leban.

Bronx je sicer tudi v drugem polčasu prevzel pobudo, a so se gostje sčasoma otresli pritiska in v zadnji četrtini tekme začeli iz protinapadov vse bolj ogrožati vrata Škofjotov. Visoki in močni Jure Uršič je odločno stopil na žogo in vlekel nase obrambo tekmece, ki so na njem hitro nabirali prekrške, obenem pa se je zato odpiral prostor za druge kobariške nogometaše. Najprej je dlani vratarja Alena Mordeja ogrel Jaka Sovdat, ključni trenutek pa je nastopil v 35. minuti, ko so zaradi akumuliranih prekrškov gostje dobili kazenski strel. Zanesljivo ga je izvedel Nejc Kovačič. Bronx je skušal remi v končnici s pritiskom spet obrniti v zmago, a se je Oplast dobro branil in se veselil točke, ki ga ohranja v varni sredini. Bronx bo moral priložnost za preboj med najboljše iskati v naslednjem krogu.

“V prvem polčasu smo spali in že od prve minute nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Potrebovali smo zaušnico, da smo se prebudili. V drugem polčasu smo bili pravi. Igrali smo vsaj enakovredno, v nekaterih trenutkih pa tudi bolje od tekmeca. Glede na to je delitev točk zaslužena,” je po tekmi povedal Saša Leban, trener Oplasta. Domači trener Marko Hrvatin je dodal: “Tekmo smo odigrali na visoki ravni. Bili smo veliko boljši od Oplasta, žal pa nas je v nekaterih trenutkih zmanjkalo. Oba gola smo dobili po hudih napakah in tako zapravili dve točki.”


Najbolj brano