Jubilejne, 10. stopničke za Marguča

Slovensko čast na domači tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem veleslalomu je reševal Rok Marguč. Izkušeni Celjan je zasedel tretje mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni in tudi najboljša na Rogli nasploh. Skupno so zanj to bile jubilejne desete stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Slovensko čast na domači tekmi svetovnega pokala deskarjev na 
snegu v paralelnem veleslalomu je reševal Rok Marguč. Foto: Miha Matavž
Slovensko čast na domači tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem veleslalomu je reševal Rok Marguč. Foto: Miha Matavž

ZREČE > Marguč je v kvalifikacijah zasedel sedmo mesto, nato premagal Italijana Aarona Marcha, mladega Rusa Dimitrija Loginova, ko je že bilo videti, da mu je sreča povsem naklonjena, pa ga je v zadnjih nekaj vratcih zaustavil novinec v svetovnem pokalu Italijan Daniele Bagozza, ki doslej še nikoli ni nastopil v izločilnih bojih. Da pa je vendarle izpolnil svojo željo in se uvrstil na zmagovalni oder, pa je Slovenec v malem finalu premagal olimpijskega prvaka in zmagovalca lanskega svetovnega pokala Švicarja Nevina Galmarinija.

Finale najboljših dveh je bil povsem italijansko obarvan, Edwin Coratti je premagal Bagozzo in se zmage v svetovnem pokalu veselil drugič v karieri.

Na seznamu zmagovalcev smukov v Wengnu je novo ime. Avstrijec Vincent Kriechmayr je najdaljši, 4270 metrov dolgi smuk prevozil s časom 2:28,36 minute za prvo zmago v Bernskem višavju. S startno številko 41 se je izkazal Martin Čater, ki je z zaostankom manj kot sekunde (+0,92) skočil na osmo mesto za najboljši smukaški izid kariere.

V izločilnih bojih najboljših 16 tekmovalcev je od Slovencev nastopil le Marguč. Tim Mastnak je bil v kvalifikacijah 29., Košir 32., Črt Ikovic 43. in Jernej Glavan 56., v ženskih je bila Gloria Kotnik diskvalificirana, Sara Goltes pa je zasedla 26. mesto.

Pri ženskah je za svojo tretjo zmago v karieri Nemka Selina Jörg premagala Rusinjo Natalijo Soboljevo, nemški uspeh je s tretjim mestom dopolnila Chayenne Loch.


Najbolj brano