Hirscherju 47. zmaga, Hadalin 16.

Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru. Do 47. zmage v karieri v svetovnem pokalu, 21. slalomske, je prišel z osmega mesta po prvi vožnji. Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je s 16. mestom ponovil najboljši dosežek sezone, ko je bil 16. na veleslalomu v Beaver Creeku.

Štefan Hadalin Foto: STA
Štefan Hadalin Foto: STA

VAL D'ISERE > Marcel Hirscher se je druge zmage v novi sezoni, prve slalomske, v Leviju je bil 17., veselil z drugo najhitrejšo vožnjo finala. Drugo mesto je osvojil Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,39), ki se je na stopničke zavihtel s petim izhodiščem po prvi vožnji. Tretji je bil Šved Andre Myhrer (+0,40), ki je bil tretji tudi na prvi progi.

Od treh slovenskih predstavnikov je v finalu nastopil le Štefan Hadalin, ki je drugo vožnjo ujel s 30. časom. V finalu, bil je prvi na startu, pa je pridobil kar 14 mest. Hadalin je še tretjič v svetovnem pokalu pristal v prvi šestnajsterici. Najboljši dosežek mu je uspel 15. januarja letos s 15. mestom na slalomu v Wengnu.

Slalom je potekal v zelo slabih vremenskih razmerah, ob močnem sneženju. Na startu sta bila še dva Slovenca. Žan Grošelj in Žan Kranjec nista končala prve vožnje.

Hirscher je v skupnem seštevku drugi in ima le 11 točk zaostanka za novim vodilnim Kristoffersnom. Najboljši smučar zadnjih šestih zim je drugi tudi v slalomskem seštevku. Vodi Kristoffersen.


Najbolj brano