Gorica - Maribor 0:3 (0:1)

Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:1).

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Mariborčani so kljub ne ravno impresivni predstavi prekinili osem tekem dolg niz goriške neporaženosti. Po dveh zadetkih Jasmina Mešanovića in enem Aleksa Pihlerja so prišli do devete zmage v sezoni, s katero so se le utrdili na vrhu lestvice. Primorci pa so po drugem porazu ostali na tretjem mestu.

Športni park, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Kasapović (vsi Ljubljana). Strelca: 0:1 Pihler (20.), 0:2 Mešanović (83.), 0:3 Mešanović (90.). Gorica: Sorčan, Tomiček, Lipušček, T. Kavčič (od 74. Gulič), Curk, Celcer, Kolenc, Grudina, Osuji, Kotnik (od 85. Džuzdanović), Filipović (od 85. Bužinel). Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (od 71. Vrhovec), Pihler, Hotić, Felipe Santos (od 62. Mešanović), Tavares, Zahović (od 86. Bajde). Rumeni kartoni: Kolenc, Lipušček, Celcer; Tavares, Pihler. Rdeči karton: /.

Za razliko od običajne prakse so tokrat namesto otrok ekipi na igrišče pospremili starostniki iz novogoriškega doma upokojencev, med njimi je bil tudi 101-letnik.

Mariborčani, ki so v ekipi pozdravili povratnika po poškodbi Marka Šulerja in Denisa Klinarja, pogrešali pa Jana Mlakarja, Martina Milca in Martina Kramariča, so prvi polčas dobili z zadetkom Aleksa Pihlerja.

Ta je zadel v 20. minuti, potem ko je najprej Dino Hotić žogo oddal na levo stran do Mitje Vilerja, ta je podal v sredino kazenskega prostora, od koder je Pihler s približno enajstih metrov malce z leve zadel s strelom iz prve. Zanj je bil to prvi gol v sezoni.

Sicer pa so Štajerci, ki so večkrat streljali, zagrozili že v deseti minuti, ko je Pihler sprožil z 20 metrov, Grega Sorčan pa je bil na mestu. Primorci pa so nase prvič resneje zagrozili v 16. minuti, ko je Andrej Kotnik poskusil s približno 20 metrov, Jasmin Handanović pa je dobro posredoval. V 44. minuti je z glavo poskusil še Andrija Filipović, a nenatančno.

V drugem polčasu je imel prvi lepo priložnost Filipović, ki je bil povsem sam na šestih, sedmih metrih, toda žogo je slabo zadel. V 65. minuti so sodniki po padcu Filipovića ob posredovanju Jasmina Handanovića najprej dosodili enajstmetrovko, nato pa svojo odločitev - pravilno - spremenili.

Ob koncu tekme pa je mariborsko zmago potrdil Mešanović. Najprej je zadel v 83. minuti, ko je po podaji Marcosa Tavaresa zadel s približno desetih metrov, nato pa še v prvi minuti sodniškega dodatka, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po strelu Gregorja Bajdeta. Mešanović je zdaj pri petih prvoligaških golih v sezoni.

Novogoričani bodo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Domžalah, Mariborčani pa bodo dan prej gostili Olimpijo.


Najbolj brano