Favoriti v derbijih (ne) zmagujejo vedno

Odbojkarska sobota bo postregla tudi s primorskim prvoligaškim obračunom. Koprčanke bodo skušale presenetiti vodilne Novogoričanke.

Marina Cvetanovič bo poskušala tudi danes prelisičiti novogoriški 
klub.   Foto: Igor Mušič
Marina Cvetanovič bo poskušala tudi danes prelisičiti novogoriški klub.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA, KOPER > Razmerja moči na in zunaj igrišča ne dopuščajo dvoma, komu pripada vloga favorita. Luka Koper bo točke v boju za šesto mesto, ki še prinaša uvrstitev v končnico, bržkone morala iskati na naslednjih obračunih, po drugi strani pa v domačem taboru ohranjajo športno razmišljanje. Navdih lahko črpajo iz edinega novogoriškega spodrsljaja v državnem prvenstvu.

Šempeter je doma pokazal pot, je pa res, da je pri Novogoričankah nato sledila popolna mobilizacija. V sredo je Gen-I Volley doma odpravil Formis in sprostil nakopičeno napetost. V novogoriškem taboru sicer po malem že pogledujejo proti sredini povratni tekmi evropskega pokala Challenge proti Vasasu, a letošnji tekmovalni sistem državnega prvenstva jim ne dopušča lahkomiselnosti in izgube načrtovanih točk.

Prvi medsebojni dvoboj Luke Koper in Gen-I Volleyja je s 3:0 pripadel Novogoričankam.

Koprčanke bodo v tedenskem razmaku gostile še drugo članico velike trojice. Kamničankam so odščipnile niz, brez obolele Jelene Pešić pa se bodo morale zoperstaviti tudi Novogoričankam. “Gostje so po vseh ključnih kazalcih nedvomno prva ekipa v ligi. Res pa je, da lahko imajo tudi one šibke točke oziroma slab dan, na kar bomo morali biti pripravljeni. Poglavitno je, da dekleta verjamejo v svoje možnosti in sposobnosti tudi med samo tekmo. Potem pa bomo videli kaj nam bo to prineslo. Sicer pa smo s prvim delom sezone glede na okoliščine lahko zadovoljni. Držimo šesto mesto, tam bi radi tudi ostali,” je povedal trener Koprčank Dragan Grmača, ki se lahko zanaša na igralni prispevek in izkušnje Marine Cvetanovič. Nekdanja reprezentantka je pred desetletjem branila novogoriške barve in dvignila domači pokal.

Konec leta se je Gen-I Volleyju lovorika izmuznila. Poraz s Kamničankami je bil boleč, prvenstveni spodrsljaj s Šempetrom pa nenadejan. Novogoričankam je po zmagi s Formisom odleglo, kar je priznal tudi trener Vasja Samec, ki je v sredo tekmo opravil brez menjav. Na klopi je obsedela tudi ena vodilnih koprskih igralk v preteklih sezonah Dajana Lucas.

“Dekleta so potrebovala takšno zmago in takšno tekmo, kot so jo uprizorila proti Formisu, predvsem iz psihološkega vidika. Pokazala so, da med prazniki niso pozabila igrati odbojke. Tudi v Šempetru smo bili na dobri poti. Lahko bi zmagali s 3:1, a se ni razpletlo po načrtih. Premoremo širok kader in iz lastnih izkušenj vem, kako je, če stalno in marljivo treniraš, potem pa ne dobiš priložnosti za igranje. Res pa je, da v tem delu sezone vsaka točka šteje, zato se moramo pokazati v pravi luči že v Kopru. Tekmice dobro servirajo in če v gosteh podležeš temu pritisku, se lahko hitro znajdeš v težavah,” je povedal Samec.


Najbolj brano