Fak drugi, Kranjec sedmi, Ferkova 37.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se je tretjič zaporedoma, skupaj pa že 24. v karieri na tekmah biatlonskega svetovnega pokala zavihtel na zmagovalni oder. Na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru je Žan Kranjec zasedel sedmo mesto. Maruša Ferk pa je bila na superveleslalomu v St. Moritzu 37.

Jakov Fak Foto: STA
Jakov Fak Foto: STA

HOCHFILZEN > Na današnjem 12,5-kilometrskem zasledovanju je Jakova Faka ugnal le Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je ubranil prvo mesto iz sprinta, razlika na koncu pa je bila slabih 59 sekund.

V ozadju je boj četverice za tretje mesto dobil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Francoz Martin Fourcade.

Druga slovenska tekmovalca sta v težkih razmerah nastopila slabo. Klemen Bauer je po petih kazenskih krogih z 22. mesta iz sprinta zdrsnil na 37. mesto v zasledovanju, Miha Dovžan je bil 45.

Francoz Alexis Pinturault pa je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v domačem Val d'Iseru. Drugi je bil Nemec Stefan Luitz (+0,28). Vodilni po prvi vožnji Avstrijec Marcel Hirscher (+0,54) je tekmo končal na tretjem mestu. Osebni izid sezone je s sedmim mestom vpisal Slovenec Žan Kranjec. Štefan Hadalin je končal na 37. mestu.

Švicarke so zmagovalke drugega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu. Prvo zmago v karieri je vpisala 24-letna Jasmine Flury (1:02,59), ki je bila desetinko sekunde hitrejša od vrstnice in rojakinje Michelle Gisin. Tretja je bila zmagovalka uvodne preizkušnje sezone Tina Weirather (+0,16) iz Liechtensteina.

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je prvi od dveh superveleslalomov v St. Moritzu končala na 20. mestu, je ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. V posebnem seštevku discipline pa je po dveh superveleslalomih še naprej v vodstvu najboljša superveleslalomistka minule sezone Weiratherjeva.

Maruša Ferk, edina slovenska predstavnica v hitrih disciplinah po bolniški odsotnosti Ilke Štuhec, ni odpeljala optimalno ter si je nabrala prevelik zaostanek za uvrstitev med najhitrejšo trideseterico, ki osvoji točke za svetovni pokal. Ferkova je zaostala 2,26 sekunde za 37. mesto.


Najbolj brano