Evropa je še vedno blizu

Rumeno-modri so v četrtem krogu vendarle prvič zmagali v ligi za prvaka. Po uvodnih porazih, ko so morali priznati premoč Celju, Ribnici in Gorenju, so doma ugnali Maribor z 31:24, sicer neposrednega konkurenta v boju za četrto mesto in evropsko tekmovanje v naslednji sezoni.

Rumeno-modre do želenega cilja čaka še garaško delo.
Rumeno-modre do želenega cilja čaka še garaško delo. 

KOPER > Čeprav so, za razliko od številnih letošnjih tekem, Koprčani dvoboj z Mariborom odprli dobro, je bilo v prvem polčasu v njihovi igri še vedno veliko napak. Ekipi sta se nenehno menjavali v vodstvu, nobeno od moštev pa si v prvem delu ni uspelo priigrati višje prednosti. Vsaj končnica pa je bila drugačna od večine drugih v tej sezoni, v kateri so Koprčani kar naročeni na tesne in negotove razplete.

V boju za četrto mesto

Rumeno-modri so pred obračunom z Mariborom vedeli, da gre za tekmo, ki bi jih lahko tudi v naslednji sezoni pripeljala v evropsko konkurenco. “Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša. Vsi v klubu so nas na nek način uspeli pred tem pritiskom tudi zaščititi, kar se je na koncu izkazalo kot dobro. Odigrali smo odlično tekmo in zasluženo slavili,” je o pomembnosti četrtkove zmage povedal junak Martin Kocjančič. Mladi vratar, ki letos ob prišleku Mirzi Haseljiću in Tržačanu Thomasu Postogni ne dobiva veliko priložnosti, je tekmo začel s klopi. Vstopil je ob vodstvu gostov z 11:9 in predvsem v drugem polčasu zaklenil svoja vrata.

Aljoša Bertok

predsednik RD Koper

“Imamo že dva potrjena prihoda, tretji je v sklepni fazi izvedbe. Gre za mlade slovenske fante, ki bodo okrepili naše vrste.”

“Večkrat je tako, da če deluje obramba, deluje tudi vratar. Mislim, da so vratarji ekipi v letošnji sezoni dolžni marsikaj. Od njih zahtevam samo to, da ob dobri moštveni obrambi obranijo tisto, kar morajo. In danes je Martinu to uspelo,” je o odlični vratarski predstavi mladega Kocjančiča in letos skromnejšemu doprinosu celotne vratarske zasedbe povedal trener Kopra Uroš Rapotec.

Odhodi ključnih igralcev

Čeprav so se z zmago Štajercem na četrtem mestu približali na eno samo točko, imajo Koprčani pred seboj zahteven razpored. Po paketu domačih tekem jih čakajo tri gostovanja. Prvo v Škofji Loki bi moralo biti lažje, sledita pa še dvoboja v Celju in Ribnici. “Težko je že vse od takrat, ko sem prevzel ekipo. Ne glede na to, s kom igramo, od fantov zahtevam maksimalen pristop. Glede zadnjih treh porazov smo nekoliko psihološko padli po tesnem porazu s Celjem. Sledila sta še dva poraza proti Ribnici in Gorenju. A gledati moramo naprej,” še dodaja Rapotec.

Kljub temu, da v prihodnji sezoni ne bo igral v koprskem dresu, bo Nino Grzentič (ki odhaja v Tatran Prešov) dal vse, da do konca sezone Koprčanom pomaga do četrtega mesta, ki vodi v Evropo: “Koprski klub mi je dal ogromno. Nanj sem čustveno vezan. Navijačem obljubim, da bom dal do konca sezone vse od sebe.” Še med zimskim premorom je klubske barve zamenjal Aleks Vlah, ki se je preselil v Zagreb. Po koncu letošnje sezone bo Kopru v slovo pomahal tudi Adam Bratkovič, ki odhaja v Francijo. Po besedah predsednika kluba Aljoše Bertoka bo odhodov še nekaj. “Najbrž bo odšel še kdo. Imamo tudi že dva potrjena prihoda, tretji pa je v sklepni fazi izvedbe. Gre za mlade slovenske fante. Ob tem v delo s prvo ekipo že vključujemo precej fantov iz lastne šole. Z močnejšimi klubi se pač finančno ne moremo kosati.”


Najbolj brano