Španske sieste je konec

Španija se je ob pravem času predramila iz sieste. V prvem četrtfinalnem dvoboju, ki je postregel z enosmerno ulico, je visoko premagala Srbijo.

Španija se je ob pravem času  predramila  iz sieste. V prvem četrtfinalnem dvoboju, ki je postregel z enosmerno ulico, je visoko  premagala Srbijo.  Foto: Vir: Eurobasket2013.Org
Španija se je ob pravem času predramila iz sieste. V prvem četrtfinalnem dvoboju, ki je postregel z enosmerno ulico, je visoko premagala Srbijo.  Foto: Vir: Eurobasket2013.Org

LJUBLJANA > Branilci naslova so začeli silovito. Prav nič jih ni motila velika premoč in glasna podpora srbskih navijačev v Stožicah. Po dveh minutah je bilo na semaforju 8:0, po prvi četrtini pa 21:5. Srbi niso imeli ne obrambnih, še manj pa napadalnih rešitev za tekmeca.

Strelski niz je v drugi četrtini nadaljeval Sergio Rodriguez s 14 točkami. Pri Srbih brez poškodovanega Stefana Markovića ni bilo prave intenzivnosti, Nenad Krstić pa je svoji prvi točki dosegel šele v 18. minuti iz prostih metov. Tudi tretji najboljši strelec Srbije Nemanja Bjelica ni našel prave strelske forme. Tako je bil drugi polčas le formalnost, saj so z zunanjih položajev začeli zadevati še Victor Claver, Sergio Llull ter celo Ricky Rubio. Sredi tretje četrtine so Španci vodili celo s 40 točkami razlike, z 69:29.

”S takšno predstavo nismo imeli nobenih možnosti. Žal mi je zaradi naših privržencev, a to je za mlado ekipo bila šele prva zaključna žoga za uvrstitev na svetovno prvenstvo,” je povedal srbski selektor Dušan Ivković. Španski selektor Juan Orenga pa je poudaril: ”To je bila naša najboljša tekma na prvenstvu. Pomembno je, da reprezentanca diha kot eden in verjame, da lahko ubrani zlato.

ASO


Najbolj brano