Prvi teden eurobasketa organizacijsko zgodba o uspehu

Prvi teden evropskega košarkarskega prvenstva v Sloveniji je bil prava zgodba o uspehu. Slovenija je znova dokazala, da imajo njeni prebivalci radi šport, da so zelo gostoljubni ljudje ter da znajo poskrbeti za ustrezno organizacijo tako obsežne prireditve.

Selektor Poljske Dirk Bauermann je pohvalil privržence košarke v Sloveniji, ki so se  izkazali z izjemno podporo svoji reprezentanci in pripravili odlično vzdušje Foto: Fiba Europe
Selektor Poljske Dirk Bauermann je pohvalil privržence košarke v Sloveniji, ki so se izkazali z izjemno podporo svoji reprezentanci in pripravili odlično vzdušje Foto: Fiba Europe

LJUBLJANA > Prvi del evropskega prvenstva, ki je potekalo v Kopru, Ljubljani, Celju in na Jesenicah, je navdušil praktično v vseh segmentih. Košarkarji so na igriščih poskrbeli za atraktivne in izenačene dvoboje, gledalci z različnih koncev Evrope so napolnili dvorane, organizatorji prvenstva pa so uvodnih šest dni izpeljali brez večjih ali vidnih napak.

Makedonci: To je eurobasket v pravem pomenu besede

Napori lokalnega organizacijskega odbora v zadnjih dveh letih so se tako izkazali za plodne. Pohvale na račun organizacije prvenstva prihajajo tudi od članov štabov reprezentanc. “To je eurobasket v pravem pomenu besede. Pohvaliti moram organizatorje za vse, kar so doslej postorili. Hotel v Kranjski Gori je bil odličen. Dvorane, transport in vse ostalo ustreza tekmovanju najvišjega ranga. Ljudje so vedno tu, da pomagajo pri vsem, kar moštvo potrebuje. S tako dobrimi razmerami za delo lahko ekipe res prikažejo kar največ na parketu,” je dejal direktor makedonske članske reprezentance Ilija Merdžanovski.

Poljaki zadovoljni z razmerami za delo

Predstavnica za odnose z javnostmi v reprezentanci Poljske Elisabeth Kozlowski je navdušena nad tem, da je njihovo moštvo spet prispelo v Slovenijo. “Trije člani naše delegacije so bili tu že lani, ko je v Sloveniji potekalo evropsko prvenstvo za mlajše člane. Poznamo dvorano, hotel. Vse je super. Veseli smo, da smo tukaj,” je povedala. “Delovne razmere v dvorani so zelo dobre. Igralci se nad igriščem in koši ne pritožujejo, kar je vedno najpomembnejše. Tudi za strokovni štab so razmere super, saj lahko brez problema hodimo med prostori,” je nanizala.

Pohvale so priromale tudi na račun atašejev: “Odlični so. Oba nam ogromno pomagata. Vsi prostovoljci so zelo prijazni in brez težav pomagajo,” sklene Elisabeth Kozlowski. Selektor Poljske Dirk Bauermann pa je pohvalil tudi privržence košarke v Sloveniji, ki so v dosedanjem delu prvenstva pričarali nepozabno vzdušje in s tem upravičili naziv Slovenije kot ene od evropskih košarkarskih domovin: “Vse je izvrstno pripravljeno, zato si organizatorji zaslužijo vse pohvale za delo, ki ga opravljajo. Slovenski navijači so se na tem prvenstvu izkazali z izjemno podporo svoji reprezentanci in pripravili odlično vzdušje. Za takšne trenutke se živi.”

Španci kot doma

Tudi aktualni evropski prvaki Španci se v Sloveniji počutijo odlično. Njihov direktor Juan Martin Cano razlaga: “V Sloveniji se resnično počutimo dobro, ljudje so do nas prijazni in ustrežljivi. Igralci se počutijo, kot da je to njihov drugi dom in uživajo v nastanitvi ter hrani, tako da domače sploh ne pogrešamo. Temperature so sicer malce nižje kot v Španiji, a smo se že navadili. Zelo lepo je videti, kako domači navijači podpirajo svojo ekipo, eurobasket 2013 in košarko na splošno. Všeč nam je vzdušje, ki se ustvarja na turnirju, z veliko tekmovalnosti in dobrega športnega duha.”

Francozi veseli, da so v Ljubljani

Francozi, ki so nastanjeni v ljubljanskem hotelu Plaza so izjemno zadovoljni s tem, kako so organizatorji poskrbeli za njih. “Veseli smo, da smo v Ljubljani. Hotel Plaza je izvrsten za bivanje, hrana je popolna in vsi ljudje, s katerimi smo v stiku, so zelo prijazni,” je povedal Serge Petuya s košarkarske zveze Francije.

STA


Najbolj brano