Po zmagi nad Španijo dan počitka za slovenske košarkarje

Prvi dan počitka na evropskem košarkarskem prvenstvu je za Slovenijo prišel kot naročen. Navijači si bodo lahko po dveh zmagah malce odpočili glasilke, slovenski košarkarji pa bodo skušali v Zrečah arhivirati veliko zmago nad Španijo in se pripraviti na naslednje tekme.

Po zmagi nad Španijo je petek dan počitka za slovenske košarkarje (na fotografiji Zoran Dragić) Foto: Fiba Europe
Po zmagi nad Španijo je petek dan počitka za slovenske košarkarje (na fotografiji Zoran Dragić) Foto: Fiba Europe

CELJE > Prost dan imajo samo reprezentance v predtekmovalnih skupinah C v Celju in D v Kopru, medtem ko bodo preostali dve skupini nastopali naprej. V Ljubljani so na sporedu obračuni Nemčija - Ukrajina, Belgija - Velika Britanija ter Francija - Izrael, na Jesenicah pa Črna gora - BiH, Latvija - Litva in Makedonija - Srbija.

Slovenska reprezentanca je po veliki zmagi nad Španijo - pred tem je ugnala tudi Češko - v Sloveniji dokončno sprožila košarkarsko evforijo. Poznavalci športa se strinjajo, da lahko Slovenija ob takšni igri, kot jo je prikazala proti Španiji, predvsem pa na krilih tako sijajnih navijačev, doseže še veliko na tem prvenstvu.

Slovenski košarkarji so po zmagi nad Španijo poudarili, da jih uspeh ne bo uspaval, saj se zavedajo, da je to šele začetek eurobasketa. Odločilne tekme bodo prišle šele v drugem delu in izločilnih bojih. Najboljše reprezentance bodo na prvenstvu odigrale enajst tekem.

Druga zmaga Slovenije je terjala davek pri Gašperju Vidmarju, ki je v enem od dvoboju s španskimi košarkarji ostal brez dveh zob.

Slovenija bo naslednjo tekmo v Celju igrala v soboto ob 21. uri proti Gruziji.

STA


Najbolj brano