Nocoj poostren nadzor nad prodajo alkohola

Tržni inšpektorat pred nocojšnjo tekmo slovenske reprezentance na evropskem košarkarskem prvenstvu opozarja trgovce na dosledno spoštovanje zakonskih omejitev točenja alkohola mladoletnim. Napovedujejo, da bodo danes poostreno nadzirali prodajo alkoholnih pijač.

Tržni inšpektorat pred nocojšnjo tekmo slovenske reprezentance na evropskem košarkarskem prvenstvu opozarja trgovce na dosledno spoštovanje zakonskih omejitev točenja alkohola mladoletnim Foto: STA
Tržni inšpektorat pred nocojšnjo tekmo slovenske reprezentance na evropskem košarkarskem prvenstvu opozarja trgovce na dosledno spoštovanje zakonskih omejitev točenja alkohola mladoletnim Foto: STA

LJUBLJANA > V tržnem inšpektoratu ne glede na izid nocojšnje tekme pričakujejo “burne reakcije košarkarskih navdušencev in posledično povečano uživanje alkoholnih pijač”. Zato tudi starše mladoletnih otrok pozivajo, naj se z otroki pogovorijo o škodljivosti pitja alkohola in jim s svojim obnašanjem dajejo dober zgled.

Trgovce pozivajo, naj alkoholnih pijač in pijač, ki jim je dodan alkohol, ne prodajajo osebam, mlajšim od 18 let. Opozarjajo, da zakon trgovcem v primeru dvoma v polnoletnost osebe, ki kupuje alkoholne pijače, daje možnost, da od nje zahtevajo osebni dokument. “Če oseba to odkloni, se ji ne sme prodati alkoholne pijače,” poudarjajo na tržnem inšpektoratu.

V primeru ugotovljenih kršitev pri prodaji alkohola bodo izrekali globe. Te znašajo 2086,46 evra za pravne osebe, 417,29 evra za odgovorno osebo pravne osebe ter 1043,23 evra za samostojnega podjetnika posameznika, navajajo na inšpektoratu.

STA


Najbolj brano