Na vsako EP z drugačnim prevoznim sredstvom

Med navijači, ki so slovensko košarkarsko reprezentanco minuli teden bučno pospremili do zmag, je bila tudi posebna istrska odprava, ki se je v Ljubljano pripeljala kar s kolesi.

Na črnokalskem klancu. Kmalu zatem je navijaško kolesarjenje začasno prekinil naliv.  Foto: Iride Troha
Na črnokalskem klancu. Kmalu zatem je navijaško kolesarjenje začasno prekinil naliv.  Foto: Iride Troha

KOPER, LJUBLJANA > “Evropska prvenstva v košarki obiskujemo od leta 2005, vsakič z drugačnim prevoznim sredstvom,” je Boris Bjelica, predstavnik skupine, ki jo tvorijo predvsem koprski bančniki, pojasnil, v čem je njihova posebnost.

Leta 2005 so se v Beograd odpravili z avtobusom, za potovanje do španskega Alicanteja so leta 2007 najeli dva avtodoma, do Varšave so se leta 2009 pripeljali z vlakom, v Litvo, ki je EP v košarki gostila predlani, pa so šli z letalom. “Ob vrnitvi iz Litve smo že vedeli, da bo naslednje EP v Sloveniji, in že tedaj smo se odločili, da bo naslednje prevozno sredstvo kolo,” pove Bjelica.

Vseh petih EP so se poleg njega doslej udeležili še Roman Frank, Franc Zorman ter Igor Fortuna - Igorčk. Slednjega je bilo na tekmah v Celju in Ljubljani težko zgrešiti. Opremljen z oranžno lasuljo in slovensko zastavo v vseh oblikah (tudi na očalih, telefonu in celo nogavicah), je bil letošnji ljubljenec snemalcev na skoraj vseh tekmah slovenske reprezentance.ID


Najbolj brano