Na tekme z javnim prevozom

Organizatorji evropskega košarkarskega prvenstva, ki se bo v Sloveniji začelo 4. septembra, so danes predstavili navodila za obiskovalce. Na tekme bo treba priti pravočasno, zelo verjetno z javnim prevozom, pitje in točenje alkoholnih pijač v prireditvenem prostoru pa je na prizoriščih EP prepovedano.

Organizatorji evropskega košarkarskega prvenstva, ki se bo v Sloveniji začelo 4. septembra, so danes predstavili navodila za obiskovalce Foto: Rok Maver
Organizatorji evropskega košarkarskega prvenstva, ki se bo v Sloveniji začelo 4. septembra, so danes predstavili navodila za obiskovalce Foto: Rok Maver

LJUBLJANA > Obiskovalci tekem se morajo zavedati, da so vse vstopnice za eurobasket 2013 posamične, za vsako tekmo posebej, zato bodo redarji po vsaki tekmi izpraznili dvorane. Temu primeren je tudi razpored, ob 14.30, 17.45 in 21.00. V prireditveni prostor - obiskovalca bodo pred vhodom v dvorano dvakrat pregledali, enkrat tudi z detektorjem kovin - bo vstop možen uro in 15 minut pred tekmo, v dvorano pa točno uro pred začetkom.

V dvorane je prepovedan vnos različnih predmetov, kot so dežniki, vse zastave, ki so na drogovih ali palicah, plastenke, hrana, navijaški rekviziti, kot so vuvuzele ali raglje, žaljivi transparenti, profesionalni fotoaparati ali kamere ter še niz stvari, ki ne sodijo na športne prireditve.

Alkohol samo v navijaških conah

Organizatorji opozarjajo, da v prireditvenem prostoru ni dovoljeno uživanje alkoholnih pijač, da lahko policist ali organizator alkoholiziranemu obiskovalcu prepove vstop na prireditev, prav tako pa udeležence pozivajo k športnemu spodbujanju nastopajočih. Alkoholne pijače bodo dovoljene le v takoimenovanih navijaških conah.

Pomemben vidik za obiskovalce je tudi prihod na tekme. Ker bo večina javnih parkirišč v okolic dvoran zaprtih, bodo morali gledalci svoja vozila pustiti na označenem parkirišču za obiskovalce eurobasketa in se do dvorane odpraviti peš, z javnim prevozom ali posebnimi avtobusi za ta namen.

Kar se tiče vstopnic, so organizatorji z veseljem sporočili, da je Fiba Europe sprostila del svojih vstopnic, tako da jih bo nekaj deset na dan tekme na voljo tudi za nastope Slovenije v Celju ter za tekme v drugem in tretjem delu. Hkrati pa vse zainteresirane pozivajo, naj si vstopnice priskrbijo pri pooblaščenih prodajalcih, saj se na tako velikih prireditvah vedno pojavijo tudi ponaredki.

Evropsko prvenstvo bo možno od petka naprej spremljati tudi na aplikaciji eurobasket 2013, ki deluje tako na sistemih android kot IOS.

Otroci v naročje

Vsi, ki so vstopnice že kupili, so dobili potrdilo, ne še prave vstopnice, ki jo bodo zamenjali na blagajni. Otroci do petega leta starosti imajo brezplačen vstop v spremstvu staršev, nimajo pa zagotovljenega sedeža, zato mora otrok sedeti v naročju spremljevalca.

Vstopnice na blagajnah pred dvoranami bodo na voljo od 11. ure 3. septembra dalje. Trenutno je prodanih 90.000 vstopnic, kar je dve tretjini pričakovanj organizatorjev, še vedno pa precej manj od želenih 250.000.

Za varovanje evropskega prvenstva bo skrbelo večje število policistov in varnostnikov. Slednjih približno 500, policistov pa približno 750, s tem, da več v prvem delu predtekmovanja, ko bodo tekme v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah.

Evropsko prvenstvo bo imelo tudi dobrodelno noto. Spar bo v sodelovanju z zavodom Anina zvezdica organiziral akcijo Podaj svojo dlan, vsi udeleženci prvenstva, tako nastopajoči kot obiskovalci, pa bodo zbirali plastične pokrovčke, izkupiček katerih bo šel pomoči potrebnim.

STA


Najbolj brano