Latvijci dokončno izločili Makedonce z EP

Latvija je v prvi tekmi petega kroga predtekmovalne skupine B na Jesenicah premagala Makedonijo s 76:66, si zagotovila sodelovanje v drugem delu in Makedonce, presenetljivo četrte na prejšnjem EP, že izločila iz EP v Sloveniji. Španci, branilci naslova, so v skupini C premagali Gruzijo s 83:59.

Latvija je v prvi tekmi petega kroga predtekmovalne skupine B na Jesenicah premagala Makedonijo s 76:66
Latvija je v prvi tekmi petega kroga predtekmovalne skupine B na Jesenicah premagala Makedonijo s 76:66 

LJUBLJANA > Ukrajina je v skupini A v Ljubljani premagala Veliko Britanijo s 87:68 in si že zagotovila nastop v drugem delu. V njem bodo iz skupine D, ki nastopa v Kopru, nastopile tudi Finska, Italija in Grčija. Slednja je v zadnjem dvoboju prvega dela klonila s Finsko s 77:86. Ta skupina se bo v nadaljevanju v skupinskem delu merila z moštvi in celjske, slovenske skupine. Italija, edina še neporažena ekipa tega prvenstva, bo igrala še s Švedsko, vendar je že osvojila prvo mesto v skupini, Fincem pa je zmaga z Grki prinesla drugo mesto in dve točki v nadaljevanju.

Španska reprezentanca predtekmovalni del eurobasketa končuje s štirimi zmagami in enim porazom, ki jim ga je prizadejala Slovenija. Po nedeljski visoki zmagi proti Poljski so tokrat potolkli še Gruzijo. Ta se je dostojno upirala le v prvi četrtini, nato pa je španski stroj prestavil v višjo prestavo in povsem zasenčil tekmece. Pri Španiji so se med strelce vpisali pravi vsi igralci, še najbolj pa sta bila razpoložena Ricky Rubio s 16 in Sergio Rodriguez s 15 točkami. Po tekmi med Hrvaško in Češko, zmagovalec bo tretji udeleženec drugega dela, bo ob 21. Slovenija igrala še s Poljsko.

V skupini D je neznana le še ena ekipa, ki bo poleg Francije in Ukrajine nastopala v drugem delu. Možnosti imata še Izrael, ki se bo meril z Nemčijo, in Belgija, ki jo čaka Francija. Ukrajinci so se je prvič doslej prebili med 12 najboljših na EP potem, ko so brez težav odpravili Britance. Te so v sedmih minutah strli v sedmih minutah ob koncu in začetku drugega polčasa z delnim izidom 22:6.

Latvija si je kot drugo moštvo iz skupine B zagotovila preboj v drugi del. Ekipa iz Baltika je povedla z 12:0, Makedonci, ki niso niti enkrat vodili, pa so se le nekajkrat spustili pod deset točkami, vendar najbližje na osem točk zaostanka.

STA


Najbolj brano