Lakovič: Italijani so res v izjemni formi

Slovenska košarkarska reprezentanca se je od Celja poslovila z dvema porazoma. Čeprav so morali v zadnjih dveh krogih premoč priznati najprej Hrvaški, nato pa še Poljski, so misli junakov že v drugem delu domačega eurobasketa. Kapetan Jaka Lakovič je prepričan, da jih proti Italiji čaka težka tekma, saj so azzurri v izjemni formi.

 Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Jaka Lakovič je prepričan, da jih proti Italiji čaka težka tekma, saj so azzurri v izjemni formi Foto: Fiba Europe
Kapetan slovenske košarkarske izbrane vrste Jaka Lakovič je prepričan, da jih proti Italiji čaka težka tekma, saj so azzurri v izjemni formi Foto: Fiba Europe

CELJE > “Prva tekma bo zelo težka. Raje igram prvo tekmo iz Italijani kot Grki. Trenutno so Italijani res v izjemni formi,” je uvodoma dejal Jaka Lakovič. Slovenija je proti Italiji igrala na pripravljalni tekmi in jo v Kopru premagala. Azzurri na eurobasketu igrajo povsem drugače, so edina ekipa, ki v prvih petih krogih ni izgubila.

“Tista tekma v Kopru je lahko malce zavajujoča, ker so igrali brez Luigija Datomeja, njihovega ključnega igralca. Bil je najboljši igralec italijanske lige. Igra na poziciji 3, zdaj igra na 4, kjer dela veliko razliko proti višjim in počasnejšim igralcem. Ima met, prodira, tukaj je njihov ključ. Marca Belinellija vsi poznamo, drugi odlično spremljajo igro. Poznajo svoje vloge, v obrambi delujejo super. Težka tekma bo,” pred stožiško premiero Slovenije v četrtek ob 21. uri pravi Lakovič.

Drugi tekmec junakov bo Grčija, ki je v prvem delu prvenstva zabeležila dva poraza, v Ljubljano pa se seli brez točk. “Vsi smo mislili, da bo Grčija dominantna. Na koncu je končala z dvema presenetljivima porazoma. Gre naprej celo z nič točkami. Še vedno bo zelo, zelo nevarna za vsako ekipo,” razmišlja eden najizkušenejših mož slovenske ekipe. Po Grčiji bodo na vrsti še Finci, največje presenečenje dosedanjega prvenstva. “Finci igrajo poletno, zabavajo se. Mislim, da prav zaradi tega, ker nimajo nobenega bremena,” meni Lakovič.

Gledalci v celjski dvorani so skozi celotno predtekmovanje bučno podpirali domače igralce, prav na vsaki tekmi je bila Arena Celje polna. Zdaj se dogajanje seli v Stožice in podpora publike bo za Slovenijo še bolj pomembna. “Veselim se. Tukaj smo bili deležni izjemne podpore. Po dveh porazih je publika malo nezadovoljna. Imajo pravico biti. Zaslužili so si pet zmag in ne tri. Upam, da bomo zadržali to našo energijo, pozitivno miselnost in šli naprej z Italijani tako kot znamo,” sklene Lakovič.

STA


Najbolj brano