Izrazita favorita

V senci včerajšnjega dne bosta danes še preostala četrtfinala EP - najprej med Hrvaško in Ukrajino, zvečer pa še med Litvo in Italijo.

Kdor je videl igrati Hrvate, bi težko napovedal kaj drugega kot njihov preboj naprej
Kdor je videl igrati Hrvate, bi težko napovedal kaj drugega kot njihov preboj naprej 

LJUBLJANA > Drznili bi se trditi, da sta v obeh tekmah izrazita favorita za vstop v polfinale Hrvaška in Litva.

> Hrvaška : Ukrajina (ob 17.30). Gostitelji prihodnjega EP so že z uvrstitvijo med osem najboljših v Evropi zadeli na loteriji. Predsednik zveze Oleksander Volkov se je zaljubil v NBA ligo in od tam pripeljal trenerja Mikeja Fratella, ki je izkoristil ponujeno: nižjo raven tekmecev in ugoden razplet, ko si je Latvija kar sama zadala milostni udarec. Zasedba iz pretežno ukrajinskih klubov ima gonilno silo v naturaliziranemu Eugeneju Jeterju. Kdor je videl igrati Hrvate, bi težko napovedal kaj drugega kot njihov preboj naprej. Seveda le, če ne bodo podcenjevali tekmeca.

> Litva : Italija (ob 21. uri). Litva sicer igra bolj ali manj konstantno, čeprav ne navdušujoče, kaj šele všečno, kar je bil nekoč njen zaščitni znak. To njihove zahtevne javnosti ne zadovoljuje. Težko je verjetno, da bi lahko Italijani, ki imajo velike težave pod košem, lahko izločili telesno močnejšo in tehnično bolj podkovano ekipo. Italija je že dosegla veliko, za presenečenje bi morala pokazati res fanatično predstavo.

RM


Najbolj brano