Hvaležni navijačem po vsej Sloveniji

Slovenska košarkarska reprezentanca se je tretjič zapored na evropskih prvenstvih uvrstila v četrtfinale. Uspeh je skupek dela košarkarjev, načrtnega pristopa in brez dvoma spodbude navijačev po vsej Sloveniji, ne le v dvoranah v Celju in Ljubljani.

Slovenski košarkarji bodo podporo publike potrebovali še na štirih tekmah; najprej danes ob 21. uri proti Finski, v sredo ali četrtek v četrtfinalu in nato še v polfinalu ter finalu oziroma tekmah za razvrstitev Foto: STA
Slovenski košarkarji bodo podporo publike potrebovali še na štirih tekmah; najprej danes ob 21. uri proti Finski, v sredo ali četrtek v četrtfinalu in nato še v polfinalu ter finalu oziroma tekmah za razvrstitev Foto: STA

LJUBLJANA > Košarkarska zveza Slovenije se je v posebnem sporočilu za javnost zahvalila slovenskim navijačem. “Vrhunski dosežki ne pridejo sami po sebi. Zanje so v športu potrebna dolga leta garanja na treningih. Velikokrat ni lahko, zato vsak športnik dobro ve, kako močno mu pri trnovi poti pomaga opora soljudi. Pri tem košarkarski junaki niso izjema. Tudi po obetavnih in silovitih začetkih se pogosto zgodi, da pridemo do točke, ko navdih in inspiracija v igri preprosto usahneta. Tedaj 'na igrišče' stopite vi, cenjeni navijači,” je v uvodu zapisala KZS.

Slovenski košarkarji bodo podporo publike potrebovali še na štirih tekmah; najprej danes ob 21. uri proti Finski, v sredo ali četrtek v četrtfinalu in nato še v polfinalu ter finalu oziroma tekmah za razvrstitev.

“Vzdušje, ki ga slovenski navijači pripravite v dvorani ter izven nje, je res fantastično in neverjetno. Igralci vašo podporo čutimo prav na vsakem koraku, za kar se vam najlepše zahvaljujemo. Ste naše najmočnejše orožje in ste z nami v dobrih in slabih trenutkih. Vaše glasno navijanje nam vliva dodatno energijo in resnično smo ponosni na vas. Z vami je boj na parketu veliko lažji in tudi zaradi vas se bomo borili do zadnjih atomov moči. V teh dneh je resnično lepo biti Slovenec in igralci se že veselimo novih dvobojev na eurobasketu. Se vidimo v slovensko obarvanih Stožicah,” sporoča kapetan Slovenije Jaka Lakovič.

Direktor članske reprezentance Matej Avanzo pa dodaja: “Združiti Slovenijo je dandanes presneto težko. A v teh dneh smo po zaslugi reprezentance in izjemnih navijačev Slovenci složni in enotni. Dihamo skupaj. Naši izjemni košarkarji, ki navdušujejo z borbenostjo, nesebičnostjo in požrtvovalnostjo na igrišču ter izjemnim obnašanjem, profesionalnostjo in prijaznostjo zunaj igrišč, so zasluženo vsem v naši državi postali vzor. Hkrati pa so lahko vzor celotni Evropi tudi vsi naši navijači, ki izbrano vrsto spodbujajo z vnemo, glasnostjo in izjemno energijo, ob tem pa brez slehernega incidenta, neprimernega obnašanja. Slovenski navijači so tako nedvomno že osvojili naslov evropskih prvakov. Četudi ga košarkarji ne bodo, pa so oboji, torej tako igralci kot navijači, vzajemno dokazali, da si oboji zaslužijo nadimek 'junaki'. V imenu Košarkarske zveze Slovenije in vseh članov štaba, ki so v zadnjih dveh mesecih sleherno sekundo svojega časa namenili življenjskemu projektu eurobasketa, bi se iz srca zahvalil vsem našim podpornikom, prostovoljcem in košarkarskim delavcem, brez katerih se košarkarska evforija v naši domovini pač ne bi mogla zgoditi.”

“Vi ste šesti slovenski igralec na parketu, igralec, ki bi si ga v moštvu želel vsak trener. Zmage reprezentance so vaše zmage, zato še enkrat hvala za izjemno podporo, ki jo kažete na vsakem koraku eurobasketa. Skupaj zmoremo in znamo! Upamo, da ostanemo najboljši par še naprej,” je še zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

STA


Najbolj brano