Dva državna prvaka

V nedeljo se je končala tekmovalna sezona državnih prvenstev mlajših kategorij v dvoranskem nogometu. Bronx s Škofij se veseli kar dveh naslovov prvaka. Po mlajših dečkih so pokal dvignili še kadeti. Brona se veselijo starejši dečki iz Kobarida.

Kadeti Bronxa  s Škofij so novi državni prvaki. Foto: Željko Stanič
Kadeti Bronxa s Škofij so novi državni prvaki. Foto: Željko Stanič

ŠKOFIJE > Potem ko članska sezona primorskemu dvoranskemu nogometu v državnem prvenstvu ni prinesla veliko (dva četrtfinala), so se bistveno bolje odrezale mlajše selekcije. Najboljši na Primorskem - pa tudi v Sloveniji - je škofijski Bronx, ki se je kot edini klub v državi z vsemi mlajšimi selekcijami uvrstil v končnice državnih prvenstev.

V kategoriji mlajših dečkov (U-13) so bili Škofjoti žal edini primorski predstavnik, vendar izjemen. Fantje so že aprila postali državni prvaki. Med starejšimi dečki je zlato odličje osvojil Extrem iz Sodražice. Drugi je bil ljutomerski Meteorplast, bron pa je pripadel Oplastu iz Kobarida. Bronx je v tej kategoriji sezono končal na petem mestu. Oplast in Bronx imata edina na Primorskem kakovostno piramido mlajših selekcij.

Prav nedelja je na Primorsko prinesla novo slavje. Kadeti Bronxa so postali prvaki, potem ko so pred izjemnimi 350 domačimi navijači v dvorani Burja kar z 9:2 odpihnili Kebelj iz Oplotnice, ki si je en gol zabil kar sam. Za domače je trikrat zadel Aleksandar Stanić,po enkrat pa so bili natančni Luka Klinec, Žiga Knežević Mrak, Luka Jamšek, Marko Žabić in Eurolind Shala. Bronx je bil edini primorski predstavnik v končnici najboljše slovenske šesterice. Škofjoti so zmagali že v prvem delu DP (v zahodni skupini), kjer je bil tolminski Puntar peti.

Mladinski državni prvak je vrhniški Siliko, ki je bil najboljši že po prvem delu - v zahodni skupini državnega prvenstva, v kateri je Bronx zasedel drugo mesto. Škofjoti so nato končnico končali kot četrti. Preostala primorska predstavnika sta tekmovanje končala že v prvem delu - v zahodni skupini DP: Oplast kot peti in ajdovski Kix na osmem mestu.

Nadaljevanje na prostem

Mnogi igralci dvoranskega nogometa bodo po kratkem počitku že igrali na turnirjih v malem nogometu na prostem. V prihajajočem koncu tedna sta na Primorskem napovedana dva.

V petek in soboto bo na igrišču OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini 11. turnir Elita Nagode. Organizatorji vabijo petčlanska moštva. Prijaviti se je mogoče še v četrtek do 19. ure. Informacije: Andrej Vanceta, tel. 041/698-113.

V Poljubinju pri Tolminu bo v petek in soboto turnir trojk, ki ga prireja ŠD Poljubinj - Prapetno. Prijave in informacije: tel. 051/397-715 (Aleš).


Najbolj brano