Drugič se vračajo poraženi

Nogometaše Gorice vrnitev v Velenje ni osrečila. V nadaljevanju prekinjene tekme 16. kroga so klonili pred Rudarjem z 0:2.

 Foto: Jure Batagelj
Foto: Jure Batagelj

VELENJE > Novogoričani so po drugem zaporednem porazu bliže spodnjemu delu lestvice kot tretjemu mestu. Po videnem je sobotna megla prišla bolj prav Rudarju, ki je včeraj popoldne strnil vrste. V polju so bili gostitelji odločnejši in agresivnejši ter niso pustili Novogoričanom, da bi kombinirali.

Rudar : Gorica 2:0 (0:0)
Stadion ob jezeru, sodnik Balažič (Ljubljana), gledalcev 130. Strelca - 1:0 Trifković (54), 2:0 Vizinger (93).
Rudar: Pridigar, Pišek, Vuklišević, Tomašević, Pušaver, Antonov, Črnčič (od 80. Tučič), Bijol, Trifković (od 90. Vizinger), Markovskij (od 72. Bolha), Mary. Trener: Marjan Pušnik.
Gorica: Sorčan, Škarabot, Celcer, Kavčič, Gregorič, Grudina, Humar (od 59. Kapić), Žigon, Marinič (od 88. Nagode), Osuji, Nwabueze. Trener: Miran Srebrnič.
Rumeni kartoni - Markovskij, Pridigar; Žigon, Grudina.

Prvi je ogrel dlani Grege SorčanaIlja Antonov, a v končnici polčasa so do svojih priložnosti prišli tudi gostje. Kyrian Nwabueze bi lahko protinapad bolje unovčil, domači vratar Marko Pridigar pa je zatrepetal tudi ob prostem strelu Dejana Žigona.

Prav s prostim strelom pa je povezan ključni trenutek na začetku drugega polčasa. Jan Humar je po dvoboju Uroša Celcerja z Johnom Maryjem posredoval z roko. Za neposredni udarec proti golu se je s kakih 22 metrov odločil Damjan Trifković. Zvit strel je ukanil novogoriški živi zid in vratarja Sorčana za vodstvo gostiteljev. Odziv gostov je bil sicer živahen, a premalo zbran in natančen. Poskusov na velenjski gol ni manjkalo, žal pa so ostali nedorečeni. Včasih zaradi naglice, včasih pa zavoljo sebičnosti posameznikov.

Plus: Po drugem zaporednem porazu Novogoričane čaka domača tekma z zadnjeuvrščenim Ankaranom.
Minus: Še drugič zapored niso zadeli, kar se jim je nazadnje primerilo na začetku sezone.

Bliže drugemu golu so bili resnici na ljubo Velenjčani. Mary je imel strelske vaje, a je goste rešil tudi okvir vrat. Tudi aktiviranje Rifeta Kapića ni prineslo rezultatskega zasuka. V napadalni polovici so imeli Novogoričani ob Leonu Matiniču premalo navdahnjenih mož. V sodnikovem podaljšku so Velenjčani potrdili zmago. Srečni strelec drugega gola je bil rezervist Dario Vizinger.


Najbolj brano