Drugi Primorec na pragu NBA

Novica je sicer skopa in poluradna ter - času primerno - poslana v eter prek družbenih omrežij. Kaže pa, da je samo vprašanje časa, kdaj bo tudi uradna. Koprčan Vlatko Čančar bo po Primožu Brezcu drugi primorski košarkar v ligi NBA.

Vlatko Čančar Foto: Anze Malovrh/STA
Vlatko Čančar Foto: Anze Malovrh/STA

LAS VEGAS > Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar se bo očitno v severnoameriški poklicni ligi NBA pridružil zlatima reprezentančnima kolegoma Goranu Dragiću in Luki Dončiću. Podrobnosti o tem še niso znane. S koprskim krilnim igralcem, ki po mehkobi igre močno spominja na Boštjana Nachbarja, ki je okusil šest sezon v ligi NBA, smo opravili daljši intervju po lanski izvedbi poletne lige. Že takrat je bil po dobri sezoni v španskem prvoligašu Burgosu blizu podpisu pogodbe z Denver Nuggetsi, ki so ga sicer izbrali na naboru leta 2017. Takrat je dejal, da pričakuje, da bi se to lahko zgodilo prihodnje leto.

Napočil je njegov čas

Očitno se bo njegova napoved uresničila. “Bili so zadovoljni, kako sem odigral ligo. Ostajamo v stikih, dajejo mi nasvete, kar je zelo pomembno. Želim se poskusiti v ligi NBA, kdaj pa bo to, bo pokazal čas,” je lani povedal v izjavi za PN.

49.

izbor Denver Nuggets je bil Vlatko Čančar na naboru lige NBA

Med letošnjo poletno ligo je vse kazalo, da je napočil pravi čas, saj je dobival največjo minutažo med mladimi košarkarji. Čančar je, po poročanju nekaterih specializiranih medijev, prepričal skrbnika sestave moštva Litovca Arturaša Karnišovasa, generalnega direktorja Denverja, člana zahodne konference lige NBA. Konkurenca na krilnih položajih je v Denverju velika, Čančar pa naj bi se za minute na parketu boril z španskim reprezentantom Juanchom Hernangomezom in lanskim Denverjevim naborom, Michaelom Porterjem Jr., ki je bil svojo prvo sezono v ligi NBA poškodovan. Zaradi velike konkurence Koprčan najbrž še ne bo v ospredju.

Začel je v Kopru

Čančar je bil minulo sezono izbran v najboljšo mlado peterko španske lige. 22-letni in 206 centimetrov visoki košarkar je začel igrati košarko v domačem ŠD Koš Koper, potem je leta 2013 prestopil k Olimpiji, ki ga je vmes posodila k LTH Castingsu iz Škofje Loke. Leta 2016 je (ne brez odpora Olimpije) odšel v srbski Mega Lex (zdaj Mega Bemax), v lasti svojega menedžerja Miška Ražnjatovića. Srbsko moštvo ga je marca lani posodilo k španskemu prvoligašu Burgosu, ki je ligo ABC končal na enajstem mestu.


Najbolj brano