Dončićevih enajst točk za zmago v Chicagu

V noči na torek sta bila na parketu oba slovenska košarkarja v ligi NBA. Goran Dragić je z Miamijem izgubil proti Philadelphii s 114:124, Ljubljančan je pri tem dosegel 22 točk, v statistko pa vpisal še pet podaj, tri skoke in dve ukradeni žogi. Joel Embiid je za zmagovalce dosegel 35 točk in kar 18 skokov.

Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA
Luka Dončić Foto: Anze Malovrh/STA

MIAMI > Dallas se je z Luko Dončićem v Chicagu veselil zmage s 103:98. Mladi slovenski košarkar je tekmo končal pri 11 točkah, šestih skokih in treh podajah. Ključno vlogo sta prevzela Harrison Barnes s 23 točkami in J.J. Barrea s 14 točkami in po petimi skoki in podajami.

“Včasih je njegov izkupiček slabši. Mlad je še in ne more prav na vsaki tekmi zaigrati na najvišji ravni. Takrat mu moramo pomagati,” je Dončića po tekmi vzel v bran Barea. Pri Chicagu je s 26 točkami, petimi skoki in podajami ter štirimi ukradenimi žogami izstopal Zach Lavine.

Devetnajstletni Slovenec, ki je tokrat zaostal za povprečjem 20 točk, s katerim je razvajal ljubitelje košarka tostran in onstran Atlantika, je tri minute pred koncem zadel eno izmed ključnih trojk, s katero si je Dallas zagotovil prednost osmih točk. Dončić pa je prispeval tudi zadnji koš na tekmi za točko iz prostega meta, s katero je postavil končni izid.

Dallas je vpisal še drugo zmago ter je s petimi zmagami in osmimi porazi na 13. mestu v razvrstitvi zahodne konference. Enak izkupiček zmag in porazov ima tudi Dragićev Miami, le da je floridska vročica s takšnim izkupičkom na desetem mestu na Vzhodu.

Nočno dogajanje je postreglo s porazoma vodilnih ekip. Aktualni prvaki Golden State Warriors so doživeli poraz v gosteh pri Los Angeles Clippers, ki so slavili po podaljšku s 121:116. Prvi strelec Clippers je bil Lou Williams s 25 točkami. Golden State z 11 zmagami in tremi porazi še naprej vodi na Zahodu.

Pri prvakih sta bila v ospredju Kevin Durant s 33 in Klay Thompson z 31 točkami. V kadru bojevnikov še vedno ni prvega zvezdnika Stephena Curryja.

Šele drugi poraz v sezoni je doživela vodilna ekipa vzhodne konference Toronto Raptors (12:2), ki je ponoči priznala pomoč New Orleans Pelicans (126:110). Pri zmagovalcih je bil v ospredju Anthony Davis s 25 točkami in 20 skoki.

Zvezdnik večera v Minneapolisu je bil Karl-Anthony Towns, ki je za zmago domače Minnesote vpisal 25 točk in kar 21 skokov. Minnesota je prekinila niz petih porazov. Obračun je zaznamovala grda poškodba zvezdnika Brooklyna Carisa LeVerta, ki mu je pri eni izmed akcij v prvem polčasu počila kost v desni nogi. Ob poškodbi, pri poskusu blokade je nerodno pristal na nogi, je dvorana onemela, LeVertu pa je kar nekaj dolgih minut na igrišču pomagalo zdravstveno osebje, nesrečnega košarkarja so obkrožili njegovi soigralci, nato pa so ga z vozičkom odpeljali s parketa.


Najbolj brano