Dončić v Indiani ni imel svojega dneva

Luka Dončić v Indianapolisu ni bil na svoji ravni. Obramba Indiana Pacers ga je povsem zaustavila, dovolila mu je le osem točk, pet skokov in šest asistenc, točkovno je bil za Ljubljančana najslabši dosežek v zadnjem mesecu lige NBA. Posledica tega je bil poraz Dallasa z 99:111, Dončić tekme niti ni končal, saj so ga sodniki izključili.

Luka Dončić v Indianapolisu ni bil na svoji ravni. Foto: Twitter Dallas Maverics
Luka Dončić v Indianapolisu ni bil na svoji ravni. Foto: Twitter Dallas Maverics

NEW YORK > Izključitev si je prislužil tri minute pred koncem tretje četrtine zaradi druge tehnične napake, dobil jo je, ker je žogo brcnil med gledalce.

"Nisem se zavedal, da bom izključen, v Evropi so pravila drugačna. Igral pa sem zelo slabo, pokazal sem eno najslabših predstav v dosedanjih tekmah, zato sem bil tudi frustriran," je po tekmi, v kateri je njegova ekipa zabeležila tretji zaporedni poraz, dejal Dončić, ki v petih poskusih ni zadel meta za tri točke, njegov met za dve točki je bil le 21 odstoten, zadel pa je dva od štirih prostih metov. Njegov dosežek ni zadostoval, da bi postal prvi novinec v ligi po Michaelu Jordanu, ki bi v peti tekmi v nizu dosegel vsaj 25 točk, pet skokov in pet asistenc.

"Na Dončića smo se dobro pripravili, vedeli smo, da če ga zaustavimo, je veliko narejenega. To smo uspeli, preprečili smo mu, da bi se na igrišču dobro počutil. Na trdo smo ga pokrivali, obramba je bila ekipno delo," je bil po tekmi zadovoljen domači trener Nate McMillan, ki je na slovenskega zvezdnika poslal odličnega obrambnega igralca Victorja Oladipa, ta mu je ves čas dihal za ovratnik, svoje delo je opravil za najvišjo oceno. Svoje je dodal tudi v napadu, v statistiko je vpisal 12 točk, osem skokov in šest podaj. Učinkovitejša od njega sta bila Tyreke Evans z 19 točkami in Domantas Sabonis s 16 točkami in 11 skoki. Za Dallas je pri tretjem zaporednem porazu Harrison Barnes dosegel 20 točk, DeAndre Jordan pa 15 točk in 16 skokov.

Slovenski as bo imel popravni izpit v ponedeljek zvečer po slovenskem času, ko bo njegova ekipa igrala v Milwaukeeju.

Goran Dragić opravlja rehabilitacijo po poškodbi kolena, zato ni igral niti na tekmi proti Chicagu, ki jo je vročica v gosteh dobila s 117:103. Obračun je bil nekaj posebnega za gostujočega zvezdnika Dwayna Wada, ki je odigral svojo zadnjo tekmo v rojstnem mestu. Odigral jo je zelo dobro, dosegel je 14 točk, vpisal deset skokov in sedem asistenc.

"Želel sem si le zmage. Nisem hotel, da dosežem 30 točk, a grem iz dvorane poražen," je po tekmi razlagal 37-letni Wade, ki se namerava posloviti ob koncu sezone. Gledalci so ga toplo pozdravili, na koncu se jim za spodbudo ni pozabil zahvaliti: " Gledalci so pokazali veliko spoštovanje za to, kar sem dal košarki, to pa zelo cenim," ni skrival navdušenja nad navijači ekipe, za katero je igral v sezoni 2016/17.

Josh Richardson je za zmagovalce dosegel 26 točk, 21 jih je prispeval Dion Waiters. Pri Chicagu, ki je izgubil že deseto zaporedno tekmo, jih je Zach LaVine vpisal 22, Lauri Markkanen pa je tekmo končal 20 točkami in devetimi skoki.

Svoje strelske sposobnosti še vedno razkazuje košarkar Houstona James Harden. Zvezdnik je pri zmagi nad Los Angeles Lakers dosegel 48 točk, kar je bila že njegova 19. zaporedna tekma, v kateri je dosegel 30 točk ali več, desetič na zadnjih 13 tekmah jih je dosegel vsaj 40. A ni bil glavni junak svoje ekipe, ki se je vrnila po zaostanku 18 točk, toliko je zaostajala na začetku drugega polčasa, in zmagala po podaljšku. To vlogo mu je prevzel Eric Gordon, ki je odigral šele svojo drugo tekmo po odmoru zaradi poškodbe. Prevzel je odgovornost v zadnjih minutah, dve sekundi pred koncem je zadel met za tri točke in izsilil dodatne minute, v katerih je zadel še nekaj odločilnih prostih metov. Tekmo je končal pri 30 točkah.

Oklahoma je do zmage v Philadelphii prišla v zadnjih sekundah rednega dela, junak je bil Paul George, ki je pet sekund pred koncem po zaostanku njegove ekipe za dve točki zadel trojko in izsilil še prosti met, ki ga je tudi zadel. Jimmy Butler nato ni bil tako uspešen kot George, njegov met ni zadel cilja, tako da so se zmage veselili gosti. To je bil že 19. zaporedni poraz Philadelphie proti Oklahomi, George je pri tem sodeloval z 31 točkami, Russell Westbrook jih je dodal 21. Pri domačih je bil z 31 točkami najučinkovitejši Joel Embiid.


Najbolj brano